Provozuje:
Juris Real Estate

Česká pošta plánuje prodat nemovitosti za 4,5 miliardy.

Letos čeká snížení provozní ztráty.

Česká pošta plánuje prodat nemovitosti za 4,5 miliardy.

autor. JURIS REAL, ČTK

Letos čeká snížení provozní ztráty.

Česká pošta v příštích letech předpokládá prodej zbytného nemovitého majetku v hodnotě 4,5 miliardy korun. Nemovitosti v hodnotě 11 miliard korun si naopak ponechá pro další provoz státního podniku nebo Balíkovny, která se má při transformaci od pošty oddělit.

Na semináři k transformaci pošty v Poslanecké sněmovně to uvedl ředitel divize sdílených služeb Ondřej Škorpil. Česká pošta letos očekává provozní ztrátu okolo 310 milionů Kč, což je zhruba o 630 milionů nižší propad než loni. Původně předpokládala 1,5 miliardy. V minulém roce pošta prodala 50 nemovitostí za 1,2 miliardy korun a letos očekává prodej 28 pozemků a budov za 625 milionů korun. Z prodávaných budov jich bude 12 využito pro další provoz pošty Partner. Loni to bylo 14 nemovitostí. Získané peníze z prodeje podnik podle Škorpila využívá na stabilizaci a investice.

Ještě letos plánuje pošta prodej nemovitostí v ulici Na Strži v Praze 4 pražskému magistrátu za 425 milionů korun a nabídla k prodeji v aukci dopravní areál s rozsáhlým pozemkem v Satalicích na okraji Prahy za vyvolávací cenu 133,5 milionu korun.

Pošta také nedávno vypsala výběrové řízení na prodej budovy hlavní pošty na rohu ulice Politických vězňů a Jindřišské ulice v Praze. Vyvolávací cena je 1,538 miliardy korun bez DPH.

Tendru předcházela nabídka objektu státním institucím, kterou nikdo nevyužil. Budovu, ve které v současnosti mj. sídlí management podniku, Česká pošta prodává dohromady s domem v Moravské ulici, kde je cena 62,39 milionu korun.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dolní Cerekev podává ÚS kvůli možné podjatosti MŽP kvůli úložišti.

Městys Dolní Cerekev podal ÚS díky dosavadnímu řešení námitky obcí o možné podjatosti MŽP v procesu přípravy stavby hlubinného úložiště radioaktivních odpadů. Ministerstvo vyřizuje žádosti SÚRAO o stanovení průzkumných území pro úložiště. Více»

Hlavní město podepíše smlouvy s pachtýři.

Praha uzavře pachtovní smlouvy na 12 zemědělských pozemků, tj. celkem 187 ha s ekologicky hospodařícími farmáři. Jedná se např. o katastry Běchovice, Dolních a Horních Počernic, Dubče, Kyjí, Vysočan, Třeboradic a Točné. Více»

Magistrát hl. m. musí u Budějovické opětovně rozhodnout.

Magistrátní odbor stavebního řádu bude muset znovu projednat umístění stavby administrativního centra Budějovická, s nímž nesouhlasí Městská část Praha 4. Více»

Provoz dobíjecí infrastruktury pro elektroauta dál roste.

Přibyly desítky dobíjecích stanic. Více»

Administrativní budovy v metropoli stárnou.

Realitní trh je v očekávání strategických rekonstrukcí. Více»

Všechny články a aktuality »»