Provozuje:
Juris Real Estate

DPP podal rozklad proti zrušení zadávacího řízení metra D.

Pražský dopravní podnik (dále i jako "DPP") podal rozklad proti zrušení zadávacího řízení na druhou část trasy metra D. Rozhodovat o něm bude předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Mlsna.

DPP podal rozklad proti zrušení zadávacího řízení metra D.

autor. JURIS REAL, ČTK

Pražský dopravní podnik (dále i jako "DPP") podal rozklad proti zrušení zadávacího řízení na druhou část trasy metra D. Rozhodovat o něm bude předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Mlsna.

Informoval o tom Radiožurnál a server iROZHLAS.cz. Zadávací řízení zrušil ÚOHS v první polovině července, podle něj byly podmínky diskriminační. Dopravní podnik s tím nesouhlasí.

"Říkali jsme od začátku, že věříme tomu, že jsme žádnou chybu neudělali, a že použijeme všechny dostupné prostředky, abychom prvoinstanční rozhodnutí zvrátili," sdělil serveru ředitel DPP Petr Witowski. Podle vedoucího komunikace podniku Daniela Šabíka se ale celý projekt určitě zpozdí a prodraží.

"Nový termín budeme vědět, až budeme mít uzavřené smlouvy se zhotovitelem stavby druhého úseku metra D od stanice Olbrachtova po Nové Dvory a poskytovatelem monitoringu a pasportizace stavby stejného úseku," řekl.

Část zadávací dokumentace napadla firma Metrostav DIZ ze skupiny Metrostav. "Úřad konstatoval, že zadavatel nastavil diskriminační zadávací podmínky týkající se prokazování technické kvalifikace, konkrétně pak předkládání referenčních zakázek souvisejících s dodávkami výtahů," uvedl již dříve mluvčí ÚOHS úřadu Martin Švanda. Metrostav se sám tendru účastnit nemohl, protože mu loni v červnu pražský vrchní soud potvrdil tříletý zákaz účasti na veřejných zakázkách.

Do soutěže na zakázku za 25 miliard korun se přihlásila tři konsorcia složená ze 16 firem z pěti zemí. Podle serveru iROZHLAS.cz a Radiožurnálu podala nejlevnější nabídku skupina Vinci společně s Porrem. Ve výstavbě je nyní kilometrový úsek mezi stanicemi Pankrác a Olbrachtova, který je nejsložitější vzhledem ke stavbě přestupního uzlu na trase C.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Zájem domácností o fotovoltaiku pokračuje.

Žádostí o dotace dvojnásobně přibylo. Více»

Celoroční sjezdovka ve Velké Chuchli nevznikne.

Kousek od závodiště ve Velké Chuchli se lyžovat na zakryté sjezdovce nebude. Spolek Arnika zjistil, že investor po pěti letech stáhl svůj podnět ke změně územního plánu. Více»

České hokejové hry uspořádají v letech 2026 a 2028 Č. Budějovice.

České hokejové hry, které jsou součástí série Euro Hockey Tour, se v letech 2026 a 2028 odehrají v Českých Budějovicích. V rámci čtyřleté spolupráce se na tom dohodli zástupci Českého svazu ledního hokeje (ČSLH), města a Jihočeského kraje. Více»

V Českých Budějovicích začala výstavba justičního areálu.

Vyjde na 600 milionů korun. Více»

CREDITAS Real Estate připravuje nové byty v metropoli.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS zahájila předprodej 39 bytových jednotek s dispozicemi 1+kk až 4+kk v komorním projektu Jateční 35, který se nachází v moderní a pulzující lokalitě Holešovic v Praze. Více»

Všechny články a aktuality »»