Provozuje:
Juris Real Estate

Dle vinařů škody na vinohradech v tuzemsku přesáhly dvě miliardy korun.

Škody na vinicích v České republice po vlně dubnových mrazů jsou vyšší než dvě miliardy korun. V Čechách, kde jsou čtyři procenta registrovaných vinic v ČR, škody dosahují 95 procent.

Dle vinařů škody na vinohradech v tuzemsku přesáhly dvě miliardy korun.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Škody na vinicích v České republice po vlně dubnových mrazů jsou vyšší než dvě miliardy korun. V Čechách, kde jsou čtyři procenta registrovaných vinic v ČR, škody dosahují 95 procent.

Na Moravě bude výnos nižší nejméně o čtvrtinu, škody ale mohou v některých podoblastech přesáhnout i 30 procent. Svaz vinařů, který je největším oborovým svazem, to zjistil v průzkumu mezi členy. Prezident Svazu vinařů Martin Chlad to oznámil na tiskové konferenci.

Obdobné škody na révě vinaři podle něj nepamatují. Žádají aktivnější přístup ministerstva zemědělství a zastavení diskuse o zavedení spotřební daně na tiché víno. Ministr pozval vinaře a ovocnáře na čtvrteční jednání.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Lysé nad Labem by mohlo vzniknout větší veřejné přístaviště.

V Lysé nad Labem by mohl vzniknout větší rekreační přístav, v němž by lodě mohly kotvit i déle než 48 hod. Ředitelství vodních cest ČR (dále i jako "ŘVC") začalo s prověřováním lokality. Více»

Pěstitelům bez pojištění bude stát krátit kompenzace o polovinu.

Pěstitelům, kteří neměli pojištění proti mrazům, bude stát krátit kompenzace o polovinu. V pořadu televize Nova Za pět minut dvanáct to sdělil ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL). Více»

Rada hl. m. Prahy projedná plastiku na Andělu či Šlechtovu restauraci.

Pražští radní na svém dnešním jednání opět projednají minulý týden odloženou otázku budoucnosti plastiky s nápisem Moskva-Praha, která je umístěna ve vestibulu stanice metra B Anděl u výstupu Na Knížecí. Více»

Památník holokaustu Romů a Sintů v Letech se dnes poprvé otevře veřejnosti.

Stojí v místě bývalého koncentračního tábora pro Romy z doby druhé světové války. Více»

Řopík na okraji Liberce je přístupný v podobě z roku 1938.

Do původní podoby z roku 1938 zrekonstruovali loni nadšenci v Krásné Studánce na okraji Liberce objekt lehkého opevnění zvaný řopík. Je v něm i původní výzbroj včetně kulometů. Více»

Všechny články a aktuality »»