Provozuje:
Juris Real Estate

Dvě desítky privátních hradů a zámků se otevřou veřejnosti.

Dvě desítky soukromých hradů a zámků se ode dneška do neděle otevřou veřejnosti. Některé pamětihodnosti si budou moci zájemci prohlédnout pouze v těchto dnech, po zbytek roku jsou totiž nepřístupné.

Dvě desítky privátních hradů a zámků se otevřou veřejnosti.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Dvě desítky soukromých hradů a zámků se ode dneška do neděle otevřou veřejnosti. Některé pamětihodnosti si budou moci zájemci prohlédnout pouze v těchto dnech, po zbytek roku jsou totiž nepřístupné.

Akci nazvanou Dny soukromých hradů a zámků pořádá Asociace majitelů hradů a zámků. Pořádající Asociace majitelů hradů a zámků od roku 1995 sdružuje vlastníky hradů, zámků a historicky nebo umělecky hodnotných staveb a vzácných přírodních útvarů a zahrad v ČR.

Zastřešuje takřka 50 historických památek. Jejími členy jsou majitelé z řad restituentů, ale i noví vlastníci, kteří si památky koupili a pečují o ně.

Podle organizátorů budou mít občané možnost zažít jedinečnou atmosféru památek, které vlastní konkrétní rodiny a dědí se někdy i po mnoho generací.

Na hradě a zámku Dolní Kounice návštěvníky v sobotu a neděli mezi 13. a 15. hodinou uvítá majitel, vezme je na prohlídku a představí jim lokální vína.

Prohlídky s vlastníky mohou zájemci o víkendu zažít rovněž na hradech Houska a Kost, dále na zámcích Hrádek u Sušice, Chyše, Karlova Koruna, Stránov a Úholičky.

Speciální program chystají rovněž např. na zámcích Štáblovice, Všechovice či Lobkovice. Bližší informace o programu najdou lidé na webu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dolní Cerekev podává ÚS kvůli možné podjatosti MŽP kvůli úložišti.

Městys Dolní Cerekev podal ÚS díky dosavadnímu řešení námitky obcí o možné podjatosti MŽP v procesu přípravy stavby hlubinného úložiště radioaktivních odpadů. Ministerstvo vyřizuje žádosti SÚRAO o stanovení průzkumných území pro úložiště. Více»

Hlavní město podepíše smlouvy s pachtýři.

Praha uzavře pachtovní smlouvy na 12 zemědělských pozemků, tj. celkem 187 ha s ekologicky hospodařícími farmáři. Jedná se např. o katastry Běchovice, Dolních a Horních Počernic, Dubče, Kyjí, Vysočan, Třeboradic a Točné. Více»

Magistrát hl. m. musí u Budějovické opětovně rozhodnout.

Magistrátní odbor stavebního řádu bude muset znovu projednat umístění stavby administrativního centra Budějovická, s nímž nesouhlasí Městská část Praha 4. Více»

Provoz dobíjecí infrastruktury pro elektroauta dál roste.

Přibyly desítky dobíjecích stanic. Více»

Administrativní budovy v metropoli stárnou.

Realitní trh je v očekávání strategických rekonstrukcí. Více»

Všechny články a aktuality »»