Provozuje:
Juris Real Estate

Europoslanci jsou pro zpřísnění regulace a dohledu bank.

Evropský parlament ve Štrasburku nastartoval vyšší stupeň bankovních regulací, neboť totiž schválil návrh směrnice o kapitálové přiměřenosti, která žádá striktnější dozor nad komerčními bankami nebo pravidla pro jejich vzájemné transakce.

Europoslanci jsou pro zpřísnění regulace a dohledu bank.

autor. JURIS REAL

Evropský parlament ve Štrasburku nastartoval vyšší stupeň bankovních regulací, neboť totiž schválil návrh směrnice o kapitálové přiměřenosti, která žádá striktnější dozor nad komerčními bankami nebo pravidla pro jejich vzájemné transakce.

Legislativní návrh směrnice např. řeší riziko, kterému jsou bankovní ústavy vystaveny při vzájemných obchodech. Chce rovněž omezit objem finančních prostředků, jež si banky navzájem půjčují. Evropský parlament souhlasil s legislativním návrhem Evropské komise, jež loni pro mezibankovní operace navrhla pětadvacetiprocentní limit, anebo alternativní hranici 150 milionů eur (čtyři miliardy korun). Záleží samozřejmě na tom, která hodnota je vyšší. EU požaduje také zpřísnění dohledu nad bankovními domy, které působí ve více státech, což by se dotklo i několika bank v České republice se zahraniční majetkovou a kapitálovou účastí. Poslanci ve Štrasburku společně odsouhlasili vznik tzv. kolegií, jež mají tvořit domácí-národní regulátoři, v podmínkách ČR se jedná o ČNB. Tato kolegia by měla dohlédnout na to, že pravidla fin. trhu jsou aplikována stejně ve všech členských státech EU a nejsou taktéž porušována.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dolní Cerekev podává ÚS kvůli možné podjatosti MŽP kvůli úložišti.

Městys Dolní Cerekev podal ÚS díky dosavadnímu řešení námitky obcí o možné podjatosti MŽP v procesu přípravy stavby hlubinného úložiště radioaktivních odpadů. Ministerstvo vyřizuje žádosti SÚRAO o stanovení průzkumných území pro úložiště. Více»

Hlavní město podepíše smlouvy s pachtýři.

Praha uzavře pachtovní smlouvy na 12 zemědělských pozemků, tj. celkem 187 ha s ekologicky hospodařícími farmáři. Jedná se např. o katastry Běchovice, Dolních a Horních Počernic, Dubče, Kyjí, Vysočan, Třeboradic a Točné. Více»

Magistrát hl. m. musí u Budějovické opětovně rozhodnout.

Magistrátní odbor stavebního řádu bude muset znovu projednat umístění stavby administrativního centra Budějovická, s nímž nesouhlasí Městská část Praha 4. Více»

Provoz dobíjecí infrastruktury pro elektroauta dál roste.

Přibyly desítky dobíjecích stanic. Více»

Administrativní budovy v metropoli stárnou.

Realitní trh je v očekávání strategických rekonstrukcí. Více»

Všechny články a aktuality »»