Provozuje:
Juris Real Estate

Fotbalový stadion v Hradci Králové pravděpodobně do 31. července hotový nebude.

Stavba fotbalového stadionu v Hradci Králové zřejmě nebude hotová ani k 31. červenci, což je již o měsíc posunutý termín. Ohrožen by mohl být i termín prvního domácího mistrovského zápasu FC Hradec Králové 5. srpna.

Fotbalový stadion v Hradci Králové pravděpodobně do 31. července hotový nebude.

autor. JURIS REAL, ČTK

Stavba fotbalového stadionu v Hradci Králové zřejmě nebude hotová ani k 31. červenci, což je již o měsíc posunutý termín. Ohrožen by mohl být i termín prvního domácího mistrovského zápasu FC Hradec Králové 5. srpna.

Žurnalistům tyto informace sdělil náměstek primátorky pro investice Lukáš Řádek (TOP 09). Vyjádření stavebního konsorcia v čele se společností Strabag ČTK zjišťuje. Na stavbě jsou podle Řádka desítky nedodělků. Dodavatel stavby podle něj také po úterní kontrolní prohlídce zatím nezískal souhlasné stanovisko hasičů potřebné pro kolaudaci. "Existuje riziko nedodržení termínu. Stadion dodnes není ve smyslu smlouvy dokončen, není podle našeho názoru připraven k tomu, aby do konce měsíce mohla proběhnout kolaudace. Máme pochybnosti o dodržení termínu," řekl Řádek. Připomněl, že dodavatel musí stavbu předat včetně kolaudací.

Na stavbě podle Řádka nejsou dokončeny některé stavební části, ale nejsou na ní zásadní vady. Výsledkem prohlídky hasičů mělo být vydání souhlasného závazného stanoviska. "Hasičský záchranný sbor deklaroval, že tato prohlídka proběhla neúspěšně. Tudíž podle našeho názoru je ohrožen termín velké finální kolaudace stavebním úřadem. Takto napjatý harmonogram, kdy všechny zkoušku musejí proběhnout takzvané na první dobrou, je poměrně riziková záležitost," uvedl Řádek. Radnice se podle něj bude snažit udělat vše pro to, aby se zápas 5. srpna na stadionu odehrál. Variantou by mohlo být to, že by v tzv. předčasném užívání povoleném stavebním úřadem byla v provozu jen fotbalová část stadionu. Ta by zahrnovala i tribuny a úsek gastro, ale ne již např. ubytování a tělocvičny na stadionu.

Pokud by se utkání 5. srpna nemohlo na stadionu odehrát, má městský klub FC Hradec Králové podle náměstka primátorky Miroslava Hlouška (ODS) připravenou variantu odehrání utkání v Plzni. Podle Hlouška by to však znamenalo, že podle předpisů FAČR by již klub musel celý podzim svá domácí utkání hrát na západě Čech. "Byla by to fotbalová katastrofa," podotkl k tomu Řádek. Hraní zápasů v Plzni by podle Hlouška znamenalo pro klub zvýšené náklady asi 600.000 korun za jedno utkání, když dosud hraní klubu v azylu v Mladé Boleslavi vycházelo v minulé sezoně na asi 400.000 korun na utkání. Problém by podle Hlouška byl i již s prodanými permanentkami na hradecký stadion či se smlouvami na skyboxy. "Náklady by naskákaly, určitě by se to vymáhalo po viníkovi této situace, což není město," dodal Hloušek.

Stavba arény za 650 milionů korun bez daně začala v srpnu 2021, podle platné smlouvy měla být hotová 30. červnu. Tento termín stavbaři nesplnili a město dosud uvádělo, že stavba by měla být hotová do 31. července. Město stavbu na místě polorozbořeného všesportovního stadionu z roku 1966 připravovalo přes 15 let. Stadion by měl splňovat kategorii UEFA 4, což jsou stadiony pro mezinárodní utkání. Kapacitu bude mít 9 300 diváků.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Zájem domácností o fotovoltaiku pokračuje.

Žádostí o dotace dvojnásobně přibylo. Více»

Celoroční sjezdovka ve Velké Chuchli nevznikne.

Kousek od závodiště ve Velké Chuchli se lyžovat na zakryté sjezdovce nebude. Spolek Arnika zjistil, že investor po pěti letech stáhl svůj podnět ke změně územního plánu. Více»

České hokejové hry uspořádají v letech 2026 a 2028 Č. Budějovice.

České hokejové hry, které jsou součástí série Euro Hockey Tour, se v letech 2026 a 2028 odehrají v Českých Budějovicích. V rámci čtyřleté spolupráce se na tom dohodli zástupci Českého svazu ledního hokeje (ČSLH), města a Jihočeského kraje. Více»

V Českých Budějovicích začala výstavba justičního areálu.

Vyjde na 600 milionů korun. Více»

CREDITAS Real Estate připravuje nové byty v metropoli.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS zahájila předprodej 39 bytových jednotek s dispozicemi 1+kk až 4+kk v komorním projektu Jateční 35, který se nachází v moderní a pulzující lokalitě Holešovic v Praze. Více»

Všechny články a aktuality »»