Provozuje:
Juris Real Estate

Inflace je podle Michla stále vysoká a neumožňuje ČNB snížit sazby.

Tuzemský růst cen sice zpomalil pod deset procent, ale inflace je přesto stále vysoká, a neumožňuje České národní bance snížit úrokové sazby.

Inflace je podle Michla stále vysoká a neumožňuje ČNB snížit sazby.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Tuzemský růst cen sice zpomalil pod deset procent, ale inflace je přesto stále vysoká, a neumožňuje České národní bance snížit úrokové sazby.

Senátorům to řekl guvernér ČNB Aleš Michl při představování Zprávy ČNB o výkonu dohledu nad finančním trhem. Červnová meziroční inflace zpomalila na 9,7 procenta, byla o 0,4 procentního budu nižší, než očekávala ČNB ve své květnové prognóze.

"Stále to ale není úroveň, se kterou jsme spokojeni. Stále to je úroveň vysoká, je to úroveň, která nám zatím neumožňuje snížit úrokové sazby. A je to úroveň, při které stále musíme mít jestřábí politiku, musíme zůstat jestřáby a zabezpečit hlavně to, aby inflace nezůstala rezistentní, aby dále klesala," sdělil Michl.

ČNB podle dosavadních informací předpokládá, že svého dvouprocentního cíle u míry inflace dosáhne do poloviny příštího roku. Základní úroková sazba ČNB je už od loňského června na sedmi procentech. Příští měnové zasedání Bankovní rady ČNB se uskuteční 3. srpna.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Končící topnou sezonu v ČR výrazně ovlivnilo teplé počasí.

Teplárny po celé zemi tak zaznamenaly meziročně nižší odběry, pokles se většinou pohyboval mezi pěti až 15 procenty, zjistila ČTK. Více»

Elektřina i plyn v EU ve druhém pololetí zlevnily.

V České republice elektřina naopak zdražila. Více»

Mráz měl negativní vliv rovněž na lesy.

Buky, duby i jedle částečně pomrzly. Více»

Roztyly Plaza se v roce 2024 stala 1. nově otevřenou komer. budovou v metropoli.

Společnost Passerinvest Group otevřela svou v březnu zkolaudovanou administrativní budovu Roztyly Plaza svým nájemcům. Ta se nachází v Praze 11, přímo u stanice metra C Roztyly. Jedná se o první budovu plánové výstavby v lokalitě. Více»

Součástí brněnského projektu Dornych bude lifestylový hotel NYX.

Projekt Dornych skupiny Crestyl, který v následujících letech nahradí staré obchodní centrum v sousedství brněnského hlavního nádraží, nabídne i hotel. Více»

Všechny články a aktuality »»