Provozuje:
Juris Real Estate

Investování do nemovitostí se v době krize vyplatí.

Nyní je výhodné investovat do nemovitostí především v Ústeckém, Moravskoslezském kraji. V Praze se zase jeví jako největší investice lokality, jako jsou Radotín, Karlín nebo Zbraslav.

Investování do nemovitostí se v době krize vyplatí.

Nyní je výhodné investovat do nemovitostí především v Ústeckém, Moravskoslezském kraji. V Praze se zase jeví jako největší investice lokality, jako jsou Radotín, Karlín nebo Zbraslav.

autor. JURIS REAL

Právě v době světové hospodářské krize je investice do nemovitostí podle názorů předních odborníků, resp. do nákupu činžovního, rodinné domu, pozemku či “jenom” bytu tou nejlepší a nejsprávnější investicí, jak jdou zpeněžit Vaše peněžní prostředky. Jakou investici však vybrat, aby se námi vložené peníze co nejvíce zhodnotily. Říká se, že rozhodující je především lokalita a občanská vybavenost, nicméně to nemusí být jediné správné řešení - dokonce to lze v některých případech považovat i za investorskou chybu.

Dnes si prostě “jednoduše” levně koupíte činžovní dům, rodinný dům, pozemek či byt, a za pár let nemovitost prodáte za přispění dobré a tradiční realitní kanceláře, která již dlouhodobě působí na trhu s nemovitostmi, a která zná nejen trh s nemovitostmi, ale má i znalosti stavebních předpisů, zná ceny stavebních prací, pohybuje se v bytové i zahradní architektuře, občanském, družstevním, finančním a katastrálním právu, hypotečních a pojistných produktech, orientuje se ve vývoji české ekonomiky, sleduje finanční a akciové trhy, legislativu a v neposlední řadě má zejména přehled i o lokalitách a jejich problémech, jako je např. občanská vybavenost (školky, školy všech stupňů, obchody a služby či zdravotnická zařízení, možnost využití volného času), dopravní obslužnost a infrasktruktura, nezaměstnanost, kriminalita apod., mnohem dráž.

Zejména by se to mohlo podařit těm “váhajícím” a nerozhodným občanům, kteří si nyní pořídili byt v panelovém domě, neboť ceny panelových bytů zřejmě klesly na svá historická minima a je tedy více než pravděpodobné, že za pár let ceny zase porostou “pěkně” nahoru.

Na koupi nemovitosti by mohli “vydělat” i lidé, kteří si koupili nemovitost např. v severních Čechách či na Ostravsku. Anebo v některých částech hlavního města, jako jsou třeba Karlín, Radotín či Zbraslav. Jestliže o investici do nemovitosti skutečně uvažujete či již dlouho přemýšlíte a např. v noci kvůli tomu nemůžete spát, nestačí jen podle našeho názoru chybně “vsadit” na lokalitu.

Rozhodujícím faktorem může být např. skutečnost, zda-li se v dané lokalitě nechystá zlepšení občanské vybavenosti, dopravní infrastruktury nebo dokonce změna územního plánu (pozn. ÚP). Dobrý investor tyto důležité aspekty před nákupem nemovitost za přispění a ochotné pomoci dobrého a erudovaného realitního makléře určitě zváží.

Jednou z investičně nejzajímavější oblastí jsou konkrétně severní Čechy, a to z toho důvodu, že ceny činžovních domů, rodinných domů, pozemků či bytů se pohybují stále podle tabulek renomovaných realitních kanceláří pod celostátním průměrem, a z tohoto důvodu lze právě předpokládat, že v budoucnu (pozn. pro futuru) určitě porostou. Ceny činžovních domů, rodinných domů, pozemků či bytů půjdou zřejmě nahoru i v pražském Karlíně a navazující městské části Praha 9. Tato městská část totiž v současnosti prochází velkými stavebními změnami, neboť se tu staví několik administrativních či rezidenčních developerských projektů a vzniká zde tak bezesporu nová, zajímavá moderní čtvrť se vší občanskou vybaveností (pozn. základní i střední školy) a dobrou dopravní obslužností (pozn. metro trasy B a tramvajové spojení). Dokonce se tu dají koupit i starší byty ke stavební rekonstrukci. Avšak růst cen nemovitostí lze očekávat i jinde v hlavním městě - třeba v již avizovaném Radotíně či na Zbraslavi.

Aktuální ceny bytů ve vybraných lokalitách (pozn. údaje jsou v Kč)

Město byt1+1/kk byt2+1/kk byt3+1/kk

Praha 1 3 428 000 5 042 000 7 262 000

Praha 2 3 032 000 3 475 000 4 381 000

Praha 4,5 1 878 000 2 640 000 3 040 000

praž.sídl.1 660 000 2 140 000 2 880 000

Ml.Boleslav 1 195 000 1 501 000 1 811 000

Co se týká např. novostaveb, tak ty se budou podle našeho názoru každoročně zhodnocovat, a to nejméně o 5 %.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dolní Cerekev podává ÚS kvůli možné podjatosti MŽP kvůli úložišti.

Městys Dolní Cerekev podal ÚS díky dosavadnímu řešení námitky obcí o možné podjatosti MŽP v procesu přípravy stavby hlubinného úložiště radioaktivních odpadů. Ministerstvo vyřizuje žádosti SÚRAO o stanovení průzkumných území pro úložiště. Více»

Hlavní město podepíše smlouvy s pachtýři.

Praha uzavře pachtovní smlouvy na 12 zemědělských pozemků, tj. celkem 187 ha s ekologicky hospodařícími farmáři. Jedná se např. o katastry Běchovice, Dolních a Horních Počernic, Dubče, Kyjí, Vysočan, Třeboradic a Točné. Více»

Magistrát hl. m. musí u Budějovické opětovně rozhodnout.

Magistrátní odbor stavebního řádu bude muset znovu projednat umístění stavby administrativního centra Budějovická, s nímž nesouhlasí Městská část Praha 4. Více»

Provoz dobíjecí infrastruktury pro elektroauta dál roste.

Přibyly desítky dobíjecích stanic. Více»

Administrativní budovy v metropoli stárnou.

Realitní trh je v očekávání strategických rekonstrukcí. Více»

Všechny články a aktuality »»