Provozuje:
Juris Real Estate

Kalkulace cen tepla mají být dostupné na internetu.

Teplárny tak budou možná muset zveřejňovat např. na internetu své kalkulace cen tepla. Uložit jim to chce legislativní novela zákona od poslanců z kontrolního výboru, kterou projedná vláda ČR tento týden.

Kalkulace cen tepla mají být dostupné na internetu.

autor. JURIS REAL

Teplárny tak budou možná muset zveřejňovat např. na internetu své kalkulace cen tepla. Uložit jim to chce legislativní novela zákona od poslanců z kontrolního výboru, kterou má projednávat vláda ČR tento týden.

Ceny tepla jsou podle předkladatelů zákona často neoprávněně vysoké, nestabilní a neprůhledné. V různých krajích se liší o stovky procent, uvádějí poslanci.

Změna zákona by měla platit od července příštího roku, aby teplárny mohly ceny v další topné sezoně stanovovat již podle nových pravidel.

Podle navrhované úpravy zákona by museli výrobci tepla mimo jiné vypočítávat ceny takovým způsobem, aby odpovídaly nejnižší možné úrovni jednotlivých nákladových položek. Pokud by si například teplárna část zařízení pronajímala, směla by si do ceny tepla započítat pouze takové nájemné, které by odpovídalo výši odpisů pronajatého zařízení. Mělo by se tak zabránit tomu, aby výrobce tepla navyšoval jeho ceny kvůli zbytečně vysokým pronájmům majetku.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dolní Cerekev podává ÚS kvůli možné podjatosti MŽP kvůli úložišti.

Městys Dolní Cerekev podal ÚS díky dosavadnímu řešení námitky obcí o možné podjatosti MŽP v procesu přípravy stavby hlubinného úložiště radioaktivních odpadů. Ministerstvo vyřizuje žádosti SÚRAO o stanovení průzkumných území pro úložiště. Více»

Hlavní město podepíše smlouvy s pachtýři.

Praha uzavře pachtovní smlouvy na 12 zemědělských pozemků, tj. celkem 187 ha s ekologicky hospodařícími farmáři. Jedná se např. o katastry Běchovice, Dolních a Horních Počernic, Dubče, Kyjí, Vysočan, Třeboradic a Točné. Více»

Magistrát hl. m. musí u Budějovické opětovně rozhodnout.

Magistrátní odbor stavebního řádu bude muset znovu projednat umístění stavby administrativního centra Budějovická, s nímž nesouhlasí Městská část Praha 4. Více»

Provoz dobíjecí infrastruktury pro elektroauta dál roste.

Přibyly desítky dobíjecích stanic. Více»

Administrativní budovy v metropoli stárnou.

Realitní trh je v očekávání strategických rekonstrukcí. Více»

Všechny články a aktuality »»