Provozuje:
Juris Real Estate

Kamenné obchody dnes zahajují povánoční výprodeje.

E-shopy začaly dříve.

Kamenné obchody dnes zahajují povánoční výprodeje.

autor. JURIS REAL, ČTK

E-shopy začaly dříve.

V kamenných obchodech dnes oficiálně zahajují povánoční výprodeje, některé společnosti ale nabídku na svých e-shopech představily již v uplynulých dnech.

Nakoupit v povánočních výprodejích budou moci Češi zpravidla po většinu ledna.

Prodejci, které oslovila ČTK, čekají poptávku po dražší elektronice, s blížícím se začátkem novoročních předsevzetí ale také po sportovním vybavení. Vyjma toho podle nich lidé začnou vracet nevhodné vánoční dárky.

E-shop Alza.cz nabízí slevy od pěti do 50 procent. "Mezi zákazníky jde tradičně o oblíbenou slevovou akci, ve které utratí peníze nebo poukazy, které dostali pod stromeček," uvedla mluvčí Eliška Čeřovská.

Ve slevách je podle ní zboží napříč sortimentem, tedy například elektronika, vybavení na zimní sporty, hračky nebo vánoční dárkové balíčky.

Internetový obchod firmy Datart povánoční výprodeje spustil na Štědrý den večer, kamenné prodejny se přidaly dnes.

"Lze předpokládat, že bude poptávka po velkých domácích spotřebičích. Dále pak lidé jistě budou realizovat nákupy, které dlouho odkládali a chtějí si s nimi udělat radost," řekla mluvčí Petra Psotková.

Vybrané produkty značky Apple od pondělí 25. prosince zlevnil prodejce iStyle.cz.

Ode dneška povánoční výprodeje nabízí také obchody Intersport, trvat budou do února.

Výše slev se pohybuje průměrně mezi 40 až 50 procenty, sdělila ČTK marketingová manažerka Lucie Kuricová. Loni bylo podle ní zlevnění podobné. Poptávka bude zejména po vybavení na hory, sáňkách a bobech. Leden pak obvykle přináší vyšší prodeje v kategorii fitness, uvedla.

"Povánoční slevy budou v několika vlnách a připravujeme je tak, aby se nám efektivně uvolňoval sklad pro nové jarní kolekce," doplnila.

Meziročně mírný pokles tržeb v povánočních výprodejích očekává módní firma Zoot. "Tento odhad se opírá o podobně nižší poptávku během vánoční sezony," oznámil ředitel David Štěpánek. Poslední kusy z podzimní a zimní kolekce přinesou výprodeje oděvní společnosti Blažek.

"Cílíme na nižší výkon výprodejových nabídek a naopak na mírný nárůst tržeb z prodejů za regulérní ceny," informovala ČTK firma.

Omezenější výběr povánočních výprodejů proti loňsku mají hračkářství Bambule. "Důvodem jsou slevové akce, které jsme nastavili již během předvánočních prodejů," uzavřela marketingová ředitelka Jana Krčková.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

České hokejové hry uspořádají v letech 2026 a 2028 Č. Budějovice.

České hokejové hry, které jsou součástí série Euro Hockey Tour, se v letech 2026 a 2028 odehrají v Českých Budějovicích. V rámci čtyřleté spolupráce se na tom dohodli zástupci Českého svazu ledního hokeje (ČSLH), města a Jihočeského kraje. Více»

V Českých Budějovicích začala výstavba justičního areálu.

Vyjde na 600 milionů korun. Více»

CREDITAS Real Estate připravuje nové byty v metropoli.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS zahájila předprodej 39 bytových jednotek s dispozicemi 1+kk až 4+kk v komorním projektu Jateční 35, který se nachází v moderní a pulzující lokalitě Holešovic v Praze. Více»

Festival Hrabalovo Kersko letošní rok láká na Radůzu i otevření spisov. chaty.

Na letošní akci Hrabalovo Kersko se lidem vedle tradičního kulturního programu otevře zrekonstruovaná Hrabalova chata. Více»

Škoda na úrodě ovoce kvůli mrazům přesáhne miliardu korun.

Škoda na úrodě ovoce kvůli mrazům přesáhne podle odhadů ovocnářů miliardu korun. Poškozena je většina ovocných stromů v Čechách, mrazy zlikvidovaly téměř 100 procent úrody. Více»

Všechny články a aktuality »»