Provozuje:
Juris Real Estate

Kamenné obchody s obuví se musí specializovat.

Kamenné obchody s obuví se budou muset specializovat na určitý druh bot, aby do budoucna obstály v konkurenci internetových obchodů. Jedná se o podobný trend, jaký již zachytily obchody s dětskou obuví.

Kamenné obchody s obuví se musí specializovat.

autor. JURIS REAL

Kamenné obchody s obuví se budou muset specializovat na určitý druh bot, aby do budoucna obstály v konkurenci internetových obchodů. Jedná se o podobný trend, jaký již zachytily obchody s dětskou obuví.

Postupný zánik některých maloobchodních prodejen podle ní souvisí především s tím, že mladší generace už si zvykla na internetu nakupovat i boty a do kamenného obchodu často ani nezajde.

"Zatímco moje generace je zvyklá přijít do prodejny, boty si vyzkoušet a koupit si je, mladí si klidně objednají šest párů bot, jedny si nechají a ostatní pošlou prodejci zpět," popsala Mayerová, která je poměrně čerstvě babičkou.

Nabízet kompletní sortiment obuvi proto už podle ní nemá téměř smysl. Ani řetězce už prodejní síť nerozšiřují a často i redukují. "Baťa zjistil, že otvíral další prodejny, ale tržby již nerostly. Ukazuje se, že hraniční číslo pro naši republiku je zhruba 80 prodejen," uvedla Mayerová. Což znamená několik prodejen v Praze a v Brně, v krajských městech a větších okresních městech. Největším řetězcem na českém trhu je Deichmann, který měl v roce 2016 110 prodejen a jejich počet už dlouho víceméně stagnuje. Baťa jich měl v témže roce 68, CCC 70. Humanic redukoval počet prodejen na 26 a Reno na 20 podle informací ve výroční zprávě firmy Baťa. "Je potřeba, aby se obchodníci specializovali. Speciálky s dětskou obuví, kde umějí dobře poradit, se chytly. Dobře fungují třeba také studia zdravé chůze. Obchody musí nabídnout víc než jen samotný prodej," řekla Mayerová. Stejný trend je zjevný i v západní Evropě či v USA. Například v menších městech po republice už ani větší obchody s obuví nejsou a šanci mají pouze ti specializovaní.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Závěr NS neobstojí, uvedl ÚS v kauze exekuce majetku babičky.

Výklad Nejvyššího soudu je formalistický, nedostatečný, v hodnotovém rozporu se samotnou koncepcí vyživovací povinnosti a péče o nezaopatřené děti ve smyslu Listiny, uvedl Ústavní soud. Více»

Novela vodního zákona se vrací do druhého čtení.

Poslanci doplní návrhy. Více»

E.ON zlevnil energie s fixací.

Od května sníží ceny plynu i klientům bez závazku. Více»

Vinaři se vyjádří k situaci ve vinicích a vyčíslí škody způsobené mrazy.

ČTK bude dnes od 11:55 hod. živě vysílat tiskovou konferenci Svazu vinařů ČR k aktuální situaci ve vinicích a vyčíslení škod, které napáchaly mrazy. Zúčastní se jí prezident svazu Martin Chlad a zástupci všech vinařských podoblastí. Více»

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Všechny články a aktuality »»