Provozuje:
Juris Real Estate

Karlín Group připravuje v Holešovicích výstavbu nájemního domu pro studenty.

S kapacitou více než 500 lůžek má projekt ambici stát se největšími soukromými studentskými kolejemi v ČR.

Karlín Group připravuje v Holešovicích výstavbu nájemního domu pro studenty.

autor. JURIS REAL

S kapacitou více než 500 lůžek má projekt ambici stát se největšími soukromými studentskými kolejemi v ČR.

"Náš projekt není plácnutím do vody, ale vychází z konkrétních zkušeností z jiných zemí a současně z přesvědčení, že pro tento obchodní model tu nazrál čas a je po něm poptávka," řekl HN Jan Ludvík, generální ředitel Karlín Group. V Londýně funguje systém, kdy se jednotlivé malometrážní byty rozprodají drobným investorům a těm se podobně jako u apartmánů v horských střediscích garantuje správa a výnos z pronájmu bytů. "Něco na tento způsob by mohlo fungovat i u nás," uvedl Ludvík. Rodiče by tak zajistili svému potomkovi po dobu studií ubytování a zároveň investovali peníze.

Možností je také rozprodat balíky bytů fondům. "Dokonce jsme naťukli i možnost, že by se projekt prezentoval bankovním klientům jako investiční produkt," řekl Ludvík. Na druhou stranu Karlín Group zvažuje vstoupit do projektu vlastnicky a udržet si pozici správce v partnerství s firmou, která se na provoz studentských domů zaměřuje. Stavba má vyrůst na nároží ulic Partyzánská a Na Zátorách, tedy v docházkové vzdálenosti od stanice metra, vlakového nádraží i parku Stromovka. Parcelu vlastní obchodní partner společnosti Karlín Group, který chtěl původně na tomto místě postavit kancelářskou budovu. V průběhu let však svůj záměr přehodnotil a požádal Karlín Group o spolupráci. Ze čtyř návrhů zaujal investora nejvíce ten od architekta Pavla Hniličky.

Pokud vše půjde podle plánu, první studenti by se v apartmánovém domě mohli ubytovat v zimním semestru 2018. Podobně jako již fungující soukromé koleje v Praze cílí Karlín Group na zahraniční studenty, ale ubytovat se v nich budou moct samozřejmě i místní. Každý pokoj bude mít samostatné sociální zařízení a kuchyňku. Rodiče dětí ocení kontrolovaný vstup do budovy.

"Zahraničních studentů do Prahy přijíždí několik tisíc ročně a jsou zvyklí na jiný standard, než se jim tu nabízí," podotkl Ludvík. Většina pokojů bude jednolůžkových. Výstavbu by měla zaplatit banka. "Máme za sebou jednání s nejmenovanou bankou, která už u nás podobný projekt financovala a vůbec nemá problém tento koncept financovat na základě standardního úvěru na výstavbu developerského projektu," řekl Ludvík.

Zřejmě první soukromá studentská kolej vyššího standardu v tuzemsku otevřela na podzim roku 2011 v Praze-Lhotce v rekonstruovaném panelovém domě.

O dva roky později zprovoznila společnost Hamilton & Co v pražských Vršovicích konkurenční projekt K Botiči.

Privátní studentské koleje plánují developeři také v Plzni.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Výborný bude informovat o pomoci ovocnářům s poškozenou úrodu.

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) bude dnes spolu s předsedou Ovocnářské unie Martinem Ludvíkem dnes v obci Daminěves na Mělnicku informovat o pomoci ovocnářům, kterým mráz v předchozích dnech zásadně poškodil úrodu. Více»

Skanska startuje prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena.

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Více»

Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce.

Škody hlásí i zelináři. Více»

Mrazy způsobily škody zelinářům.

Ochlazení oddálí sklizeň zeleniny. Více»

Všechny články a aktuality »»