Provozuje:
Juris Real Estate

Korespondenci se správními orgány má do budoucna usnadnit datová schránka.

Korespondence se státními institucemi, justičními orgány, obecními úřady nebo zdravotními pojišťovnami, doposavad skoro výhradně papírová, může od července tohoto roku probíhat elektronicky.

Korespondenci se správními orgány má do budoucna usnadnit datová schránka.

autor. JURIS REAL

Korespondence se státními institucemi, justičními orgány, obecními úřady nebo zdravotními pojišťovnami, doposavad skoro výhradně papírová, může od července tohoto roku probíhat elektronicky. Postačit má k tomu jen tzv. datová schránka, kterou si bude moci každý zřídit zdarma. Pomocí datové schránky budou moci lidé, živnostníci i firmy, podat např. daňové přiznání nebo přihlásit zaměstnance k nemocenskému pojištění. Od úřadů naopak do své schránky dostanou třeba elektonické stavební povolení nebo předvolání k soudu. Přístup do datové schránky má být stejně jednoduchý jako používání internetového bankovnictví. Zákon zavádějící datové schránky počítá rovněž s přílohami, které jsou součástí mnoha úředních dopisů a žádostí. Žadatel o stavební povolení tak připojí ke své žádosti třeba elektronické vyjádření památkářů a vše odešle na úřad pomocí datové schránky. Schránky budou umožňovat také práci s elektronickými formuláři. O nové zprávě ve schránce se její vlastník dozví prostřednictvím e-mailu nebo SMS. Žádost o založení schránky mají občané možnost podat na pracovištích Czech Point. Zřízení schránky bude zdrarma. Datové schránky budou od července povinné jen pro firmy a správní orgány.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru