Provozuje:
Juris Real Estate

Lidé v Praze využívají první víkend otevřených obchodů.

Na hranici kapacity byly včera od rána obchodní domy IKEA.

Lidé v Praze využívají první víkend otevřených obchodů.

autor. JURIS REAL, ČTK

Na hranici kapacity byly včera od rána obchodní domy IKEA.

V obchodních centrech (OC) se fronty tvoří hlavně u prodejen s módou pro mladé.

Návštěvníkům center chybí možnost využít odpočinkových zón, kde by se na chvíli posadili.

Velký nápor sledují včera od otevření všechny čtyři obchodní domy IKEA, které firma v České republice provozuje.

Aktuální obsazenost mohou lidé sledovat na jejím webu.

Např. ostravská IKEA byla kolem 11:15 hod. plná. Posledních pár míst zbývalo v tento čas i v prodejně v Praze na Zličíně.

Nakupující vyrazili ráno také do OC Nový Smíchov. Ačkoliv provoz byl klidný, kratší frontu lidé stáli před obchodem New Yorker. U několika oblíbených prodejen byly už předem koridory pro regulaci řady.

Nárazově lidé čekali také před prodejnou punčochového zboží a plavek Calzedonia. V tomto obchodě však mohou max. tři zákazníci najednou.

Větší provoz panoval v OC Letňany. Delší fronty byly např. u obchodů Sinsay nebo Cropp, které nabízejí módu především pro mladé.

Vyjma prodejen s oblečením byly fronty u pokladen též v prodejnách obuvi. Plná byla ale také třeba restaurace McDonald"s.

Návštěvníkům center evidentně velmi chybějí místa k sezení, která musela centra z nařízení vlády odstranit nebo zahradit. V OC Letňany je k dispozici několik křesel, neustále byla obsazená.

Lidé ve velkém postávali u zábradlí, aby se mohli při čekání na ostatní členy domácnosti, se kterými na nákupy vyrazili, alespoň opřít.

Někteří nedbali přehrazení a hledali místo, kde by se posadili. Zaměstnanec bezpečnostní agentury je však přišel upozornit, že to není možné.

Přestože Galerie Harfa není podle své marketingové manažerky Martiny Tlusté tradiční víkendové obchodní centrum, mnoho lidí využilo příležitost znovuotevřených obchodů a přišlo na nákupy.

"Návštěvnost je tak zhruba na stejné úrovni jako v uplynulých dnech, kdy byla o 60 procent vyšší oproti týdnu před rozvolněním, což je v rámci našeho očekávání," uvedla.

Tento víkend je první po více než čtyřměsíčním uzavření, kdy jsou opět otevřené všechny obchody. Platí v nich limit jednoho zákazníka na 15 m2.

Lidé musejí mít zakrytá ústa a nos, dodržovat odstupy a před vstupem do prodejen si dezinfikovat ruce. Stravovací zařízení v OC mohou prodávat občerstvení jen s sebou, zavřené jsou dětské koutky či kina.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Závěr NS neobstojí, uvedl ÚS v kauze exekuce majetku babičky.

Výklad Nejvyššího soudu je formalistický, nedostatečný, v hodnotovém rozporu se samotnou koncepcí vyživovací povinnosti a péče o nezaopatřené děti ve smyslu Listiny, uvedl Ústavní soud. Více»

Novela vodního zákona se vrací do druhého čtení.

Poslanci doplní návrhy. Více»

E.ON zlevnil energie s fixací.

Od května sníží ceny plynu i klientům bez závazku. Více»

Vinaři se vyjádří k situaci ve vinicích a vyčíslí škody způsobené mrazy.

ČTK bude dnes od 11:55 hod. živě vysílat tiskovou konferenci Svazu vinařů ČR k aktuální situaci ve vinicích a vyčíslení škod, které napáchaly mrazy. Zúčastní se jí prezident svazu Martin Chlad a zástupci všech vinařských podoblastí. Více»

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Všechny články a aktuality »»