Provozuje:
Juris Real Estate

MČ Praha 2 pomáhá mladým rodinám i samoživitelům s bydlením.

Nová Pravidla sociální bytové politiky městské části Praha 2 reagují jak na vývoj situace na trhu s bydlením, tak i na změny v sociální politice.

MČ Praha 2 pomáhá mladým rodinám i samoživitelům s bydlením.

autor. JURIS REAL, MČ Praha 2

Nová Pravidla sociální bytové politiky městské části Praha 2 reagují jak na vývoj situace na trhu s bydlením, tak i na změny v sociální politice.

Cílí především na případy, kde selhává či nedostačuje státní podpora. Adresná a sociálně citlivá podpora se tak dostane těm, kteří ji opravdu potřebují.

Sociální bytová politika se zaměřuje na seniory, mladé rodiny, rodiče samoživitele, zdravotně postižené a sociálně potřebné. Radnici Prahy 2 se nyní podařilo nastavit kritéria tak, aby bylo možno uspokojit max. počet žádostí těch, kteří pomoc opravdu potřebují, a aby při jejich posuzování bylo možno postupovat s maximální transparentností. „Nová pravidla tak vycházejí z možností sociálního bytového fondu Prahy 2 s maximálním ohledem na potřeby sociálně ohrožených skupin. Zatímco seniorům poskytujeme pomoc trvalou, mladým rodinám pomůžeme překlenout ekonomicky nejobtížnější léta spojená s rodičovstvím či začátkem profesní dráhy. Do skupiny Mladé rodiny přitom zahrnujeme také bezdětné páry, kteří založení rodiny teprve plánují. Právě náročná ekonomická situace bývá jedním z hlavních rozhodovacích kritérií, kdy partneři zvažují, zda si mohou založení rodiny finančně dovolit. Pomoc je navíc nastavena motivačně. Lidé mohou s naší podporou počítat do dosažení soběstačnosti,“ uvádí radní pro oblast bytové politiky Jitka Urbánková.

„Do oblasti podpory v rámci sociální bytové politiky se dostali nově také rodiče samoživitelé. Právě ti bývají na takové pomoci existenčně závislí. Na zvládnutí složité životní situace jsou sami, a přestože vedle rodiny a domácnosti mívají mnohdy i kromě hlavního zaměstnání další přivýdělky a brigády, ani tak často nedosahují na podporu ze strany státu. Rozpadům rodin nezabráníme, ovšem můžeme se pokusit o zmírnění jejich dopadů. V konečném důsledku totiž na rozchody doplácejí zejména ti nejmenší. Nechceme, aby se děti, které na Praze 2 chodí do školek, škol, kroužků, mají zde zázemí a kamarády, musely stěhovat do okrajových lokalit hlavního města kvůli levnějšímu nájmu. Rodičů samoživitelů si vážíme a vedle řady dalších podpor ze strany městské části je tak nově sociální bydlení zásadní úlevou pro zachování jejich životní úrovně,“ přibližuje pomoc městské části radní Lucie Pechová, která má v gesci oblast sociální a zdravotní.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Zájem domácností o fotovoltaiku pokračuje.

Žádostí o dotace dvojnásobně přibylo. Více»

Celoroční sjezdovka ve Velké Chuchli nevznikne.

Kousek od závodiště ve Velké Chuchli se lyžovat na zakryté sjezdovce nebude. Spolek Arnika zjistil, že investor po pěti letech stáhl svůj podnět ke změně územního plánu. Více»

České hokejové hry uspořádají v letech 2026 a 2028 Č. Budějovice.

České hokejové hry, které jsou součástí série Euro Hockey Tour, se v letech 2026 a 2028 odehrají v Českých Budějovicích. V rámci čtyřleté spolupráce se na tom dohodli zástupci Českého svazu ledního hokeje (ČSLH), města a Jihočeského kraje. Více»

V Českých Budějovicích začala výstavba justičního areálu.

Vyjde na 600 milionů korun. Více»

CREDITAS Real Estate připravuje nové byty v metropoli.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS zahájila předprodej 39 bytových jednotek s dispozicemi 1+kk až 4+kk v komorním projektu Jateční 35, který se nachází v moderní a pulzující lokalitě Holešovic v Praze. Více»

Všechny články a aktuality »»