Provozuje:
Juris Real Estate

MČ Praha 6 se zabývá provozem Zemanovy kanceláře.

Není totiž zkolaudovaná.

MČ Praha 6 se zabývá provozem Zemanovy kanceláře.

autor. JURIS REAL, Seznam Zprávy a ČTK

Není totiž zkolaudovaná.

Úřad městské části Praha 6 se začal zabývat provozem kanceláře bývalého prezidenta Miloše Zemana v bytě v Jaselské ulici. Prostor je kolaudovaný pouze k bydlení.

Pokud by úřad zjistil, že je používaný v rozporu s právním předpisem, může za takový přestupek nakonec udělit pokutu až půl milionu korun. Informoval o tom server Seznam Zprávy.

Zeman zahájil provoz své kanceláře letos v dubnu. Nachází se v činžovním domě a má podobu běžného bytu. Od společnosti XPlace Alfa, realitní kanceláře založené pražským arcibiskupstvím, si ji pronajal spolek Přátelé Miloše Zemana.

Spolek Zemanovi po roce 2008 pomáhal s návratem do politiky a později i s prezidentskou kampaní.

"Stavební odbor vyzval v první fázi vlastníka objektu, aby doložil, za jakým účelem jsou bytové jednotky využívány. Na základě odpovědi se následně rozhodne o dalším postupu," sdělil serveru mluvčí Prahy 6 Marek Zeman.

Pokud by byl účel bytu v rozporu s kolaudací, může úřad majitele nebo nájemce vyzvat, aby to napravil. Např. tím, že požádá místní stavební úřad o takzvanou rekolaudaci, tedy změnu v užívání stavby.

Podle serveru ale dům v Jaselské ulici není rozdělený na jednotlivé bytové jednotky a rekolaudace tak může být složitější. Jestliže není povolena, může úřad následně vlastníka vyzvat, aby přestal využívat byt v rozporu se zákonem.

"Jednalo by se o naplnění skutkové podstaty přestupku, protože je to v rozporu se stavebním zákonem. Kdyby stavební úřad zjistil tuto skutečnost, tak by za to dal pokutu pro kohokoliv, kdo to užívá v rozporu s kolaudačním souhlasem nebo s povolením stavby. Může ji dát přímo nájemci. Pokuta by byla až do výše 500 000 korun," uvedla serveru odbornice na stavební právo Eva Kuzmová.

Seznam Zprávám se nepodařilo sehnat vyjádření pražského arcibiskupství ani bývalého Zemanova kancléře Vratislava Mynáře.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Většina pracovníků hutě Liberty Ostrava bude doma dalších šest týdnů.

Většina zaměstnanců hutě Liberty Ostrava bude dalších šest týdnů doma za stejných podmínek jako dosud. Rozhodnutí o překážkách na straně zaměstnavatele, kvůli nimž zaměstnanci nemohou chodit do práce, firma prodloužila do 30. června. Více»

Estonci schválili zákon o použití ruského majetku k úhradě válečných škod.

Estonský parlament schválil zákon, který umožňuje použít ruský majetek, zmrazený v této pobaltské zemi na základě mezinárodních sankcí, na nápravu škod způsobených Ukrajině válkou. Více»

EK mírně zlepšila odhad letošního růstu české ekonomiky.

Hrubý domácí produkt České republiky se podle nové prognózy Evropské komise zvýší o 1,2 procenta, zatímco v únoru EK jeho růst odhadovala na 1,1 procenta. Více»

MS v Brně uložil v souvislosti s bytovou kauzou dva podmíněné tresty.

Městský soud v Brně na veřejném zasedání uložil dvěma obžalovaným kvůli podplácení podmíněné a peněžité tresty v souvislosti s tzv. brněnskou bytovou kauzou. Soud schválil dohodu o vině a trestu, rozhodnutí je tedy pravomocné. Více»

Na sněhovém poli Mapa republiky je okolo čtyř metrů sněhu.

Na sněhovém poli známém jako Mapa republiky ve východních Krkonoších je stále okolo čtyř metrů sněhu. Z úbočí Studniční hory by mohlo zmizet na přelomu června a července, řekl ČTK mluvčí Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) Radek Drahný. Více»

Všechny články a aktuality »»