Provozuje:
Juris Real Estate

Města v Polabí plánují privatizaci svého bytového fondu.

Ve Středočeském kraji se totiž aktuálně ke koupi nachází několik stovek městských bytů.

Města v Polabí plánují privatizaci svého bytového fondu.

autor. JURIS REAL

Ve Středočeském kraji se totiž aktuálně ke koupi nachází několik stovek městských bytů.

Řada středočeských měst doprodává byty, které zbyly v privatizovaných domech. Např. v Kolíně si občané mohou koupit byt i s nájemcem.

Byty připravené k prodeji má rovněž město Nymburk. Kolín chce letos nabídnout k odkoupení kolem tří desítek městských bytů. Získat by je měli současní nájemci. Další tři byty a dům v Sendražicích budou nabídnuty ve veřejné dražbě.

Radní již k tomu schválili dražební vyhlášku. Jedná se o byty v činžovních domech, které již město nevlastní, takže se jakoby doprodávají.

Pověstnou černou kaňkou na privatizaci bytového fondu v Polabí je skutečnost, že některé byty si občané budou muset koupit i s nájemcem.

Např. Kolín v současnosti vlastní 1 950 bytů, z nich 851 bylo přednostně určeno pro zaměstnance automobilky TPCA.

Ovšem jiná situace je např. v Berouně nebo Rakovníku, kde je už podstatná část bytového fondu rozprodaná. Rakovník vlastní kromě bytů v domech s pečovatelskou službou 73 nájemních bytů a žádný velký odprodej neplánuje.

Město Mělník již většinu bytů privatizovalo. Teď město celkem disponuje 156 byty, vč. 64 startovacích, 39 bytů v domě s pečovatelskou službou a 18 bytů v domě vybudovaném po povodních.

Nymburk má 146 nájemních bytů, 84 bytů se zvláštním režimem a osm služebních bytů. Tyto byty si chce "město železničářů" a Postřižinského piva udržet. Město má dále k dispozici 37 bytů k prodeji v privatizovaných domech a 71 bytů splácených do vlastnictví. V minulosti mělo město 1 950 bytů.

V privatizaci pokročila koneckonců i Mladá Boleslav, která od roku 1996 prodala kolem 6 000 bytů a teď vlastní 680 městských bytů.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Výborný bude informovat o pomoci ovocnářům s poškozenou úrodu.

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) bude dnes spolu s předsedou Ovocnářské unie Martinem Ludvíkem dnes v obci Daminěves na Mělnicku informovat o pomoci ovocnářům, kterým mráz v předchozích dnech zásadně poškodil úrodu. Více»

Skanska startuje prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena.

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Více»

Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce.

Škody hlásí i zelináři. Více»

Mrazy způsobily škody zelinářům.

Ochlazení oddálí sklizeň zeleniny. Více»

Všechny články a aktuality »»