Provozuje:
Juris Real Estate

Metropole bude mít svůj Harrods.

Luxusní nákupní dům vyroste na rohu Pařížské.

Metropole bude mít svůj Harrods.

autor. JURIS REAL

Luxusní nákupní dům vyroste na rohu Pařížské.

Obchody s luxusní módou, které našly základnu v pražské Pařížské ulici, hledají nové útočiště, kam se rozšířit.

Několik desítek prodejen by proto mělo vzniknout v novém obchodním domu na rohu s ulicí 17. listopadu.

Pařížská ulice by se zřejmě konečně mohla zbavit své vady na kráse.

Vybydlený objekt naproti hotelu InterContinental, na nároží ulic Pařížská a 17. listopadu, se má v následujících letech proměnit v luxusní nákupní centrum.

"Aktuálně již existuje projekt, který schválil majitel, a v těchto dnech by se mělo začít řešit stavební povolení," sdělil Lumír Berčík z architektonické a projekční kanceláře Palladio Progetti, která se projektu ujala. Podle Berčíka by v novém nákupním domě měly najít místo desítky luxusních obchodů. Přičemž projektantům jako inspirace posloužily proslulé londýnské obchodní domy Harrods a Selfridges anebo francouzský řetězec obchodních center Galeries Lafayette.

Investice do rekonstrukce by podle odborníka mohly dosáhnout až několika set milionů korun, a tak již dnes probíhají zejména v Itálii jednání s významnými značkami, které by se do nového objektu mohly nastěhovat. Původní budova vznikla dle projektu architekta Stanislava Hubičky, který je mimo jiné i spoluautorem Nuselského mostu a čtyř stanic metra, ve stylu brutalismu na přelomu 60. a 70. let minulého století. Hubička, který by se na plánované rekonstrukci mohl podle Berčíka podílet, získal v roce 2011 Cenu za celoživotní přínos Grand Prix architektů. Stavba původně sloužila jako sídlo Mezinárodního svazu studentstva. V roce 2000 se do ní nastěhovalo kasino Happy Day, které o sedm let později z těchto prostor ze dne na den zmizelo. Koncem téhož roku objekt za 330 milionů korun vydražil jeho současný majitel, společnost Zeffiro. Ta by teď mohla z rozkvětu hlavní české třídy s luxusem slušně profitovat. Od chvíle, kdy do Pařížské v roce 1997 přišla značka Hermes, se ceny za nejlepší obchodní jednotky v ulici zdvojnásobily.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Závěr NS neobstojí, uvedl ÚS v kauze exekuce majetku babičky.

Výklad Nejvyššího soudu je formalistický, nedostatečný, v hodnotovém rozporu se samotnou koncepcí vyživovací povinnosti a péče o nezaopatřené děti ve smyslu Listiny, uvedl Ústavní soud. Více»

Novela vodního zákona se vrací do druhého čtení.

Poslanci doplní návrhy. Více»

E.ON zlevnil energie s fixací.

Od května sníží ceny plynu i klientům bez závazku. Více»

Vinaři se vyjádří k situaci ve vinicích a vyčíslí škody způsobené mrazy.

ČTK bude dnes od 11:55 hod. živě vysílat tiskovou konferenci Svazu vinařů ČR k aktuální situaci ve vinicích a vyčíslení škod, které napáchaly mrazy. Zúčastní se jí prezident svazu Martin Chlad a zástupci všech vinařských podoblastí. Více»

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Všechny články a aktuality »»