Provozuje:
Juris Real Estate

Metropole nabídne Komerční bance 3,65 mld. Kč za budovu na Václavském náměstí.

Magistrát nabídne Komerční bance (dále i jako "KB") 3,65 miliardy korun za budovu na rohu Václavského náměstí a Štěpánské ulice. Mohli by se tam v budoucnu nastěhovat úředníci z pronajatého Škodova paláce v Jungmannově ulici.

Metropole nabídne Komerční bance 3,65 mld. Kč za budovu na Václavském náměstí.

autor. JURIS REAL, ČTK

Magistrát nabídne Komerční bance (dále i jako "KB") 3,65 miliardy korun za budovu na rohu Václavského náměstí a Štěpánské ulice. Mohli by se tam v budoucnu nastěhovat úředníci z pronajatého Škodova paláce v Jungmannově ulici.

Schválili to městští zastupitelé. O nákup budovy se mohli ucházet i další zájemci. Radní Prahy ve čtvrtek ráno schválili zařazení odkupu na program zastupitelstva, které začalo vzápětí. Následně zastupitelé podání nabídky odsouhlasili po zhruba 17 hodinách jednání brzy ráno. "Objekt vyhovuje z hlediska kapacity, která je zhruba o třetinu větší než stávající prostory ve Škodově paláci," stojí v zastupitelstvu schváleném dokumentu. Vhodná je podle něj i lokalita v centru hlavního města na křížení všech tří tras metra. Prodej neoklasicistní budovy z druhé poloviny 20. let minulého století ČTK ve čtvrtek potvrdil ředitel komunikace KB Tomáš Zavoral. Dále však věc nechtěl komentovat. Kovářík uvedl, že KB umožnila městu podat nabídku i po termínu.

Ze všech zvažovaných možností je zvolená budova podle radního Kováříka pro účely úřadu nejvhodnější. Magistrátní úředníci nyní sídlí na několika místech. Velká část z nich - zhruba 1 200 z celkových asi 2 200 - je ve Škodově paláci v Jungmannově ulici. Tam ale magistrátu v roce 2028 skončí nájemní smlouva s vlastníkem, investiční společností GLL. Do té doby musí město vyřešit, kam pracovníky přesune. Do Jungmannovy ulice sestěhovalo úředníky vedení Prahy za bývalého primátora Pavla Béma (ODS). Situací kolem nájmu se zabývala Praha následně několik let a s původním majitelem paláce, firmou Copa retail, se neúspěšně soudila kvůli výši nájmu. Někdejší vedení města v čele s primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO) dohodlo úpravu nájemní smlouvy. Dvacetiletý nájem měl město stát 4,4 miliardy korun, nakonec zaplatí o 860 milionů méně. V roce 2017 palác koupila investiční společnost GLL Real Estate Partners se sídlem v Mnichově. V posledním roce zvažovalo vedení Prahy koupi budovy hlavní pošty v Jindřišské ulici, ale s Českou poštou se nakonec nedohodlo. V minulosti se objevil i plán na stavbu nové budovy Na Knížecí, z toho však také sešlo. Vedení města sídlí v budově Nové radnice na Mariánském náměstí.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Končící topnou sezonu v ČR výrazně ovlivnilo teplé počasí.

Teplárny po celé zemi tak zaznamenaly meziročně nižší odběry, pokles se většinou pohyboval mezi pěti až 15 procenty, zjistila ČTK. Více»

Elektřina i plyn v EU ve druhém pololetí zlevnily.

V České republice elektřina naopak zdražila. Více»

Mráz měl negativní vliv rovněž na lesy.

Buky, duby i jedle částečně pomrzly. Více»

Roztyly Plaza se v roce 2024 stala 1. nově otevřenou komer. budovou v metropoli.

Společnost Passerinvest Group otevřela svou v březnu zkolaudovanou administrativní budovu Roztyly Plaza svým nájemcům. Ta se nachází v Praze 11, přímo u stanice metra C Roztyly. Jedná se o první budovu plánové výstavby v lokalitě. Více»

Součástí brněnského projektu Dornych bude lifestylový hotel NYX.

Projekt Dornych skupiny Crestyl, který v následujících letech nahradí staré obchodní centrum v sousedství brněnského hlavního nádraží, nabídne i hotel. Více»

Všechny články a aktuality »»