Provozuje:
Juris Real Estate

Metropole nezačne s úpravami Malostranského náměstí.

Rada zrušila tendr.

Metropole nezačne s úpravami Malostranského náměstí.

autor. JURIS REAL, ČTK

Rada zrušila tendr.

Dosluhující pražští radní zrušili tendr, ve kterém takřka před rokem vybrali firmu Gardenline pro dlouho plánované úpravy Malostranského náměstí.

Podle usnesení, které rada schválila, projekt od výběru dodavatele doznal výrazných změn.

Kvůli nim se prodloužila doba trvání prací uvedená v zadání tendru z 12 měsíců na více než dvojnásobek, soutěž proto bylo třeba zrušit. O vypsání nového tendru radní nerozhodli.

Práce mají vycházet z architektonické soutěže, kterou hlavní město vyhodnotilo v roce 2014 a ve které uspěl projekt architektů Martina Hájka, Václava Hájka a Petra Horského.

Po úpravách má z horní části náměstí zmizet parkoviště, rozšířit se mají chodníky a naopak zúžit jízdní pruhy pro automobily.

Zahájení prací hlavní město po výběru dodavatele, o kterém radní rozhodli 13. prosince loňského roku, předpokládalo letos na jaře. Náklady měly činit 84,4 milionu korun.

Podle schváleného dokumentu však magistrát smlouvu s dodavatelskou firmou Gardenline nikdy nepodepsal, protože se objevila řada požadavků na úpravy projektu, především z hlediska památkové péče.

Mezi ty patří například nutnost provést "rozsáhlý záchranný archeologický výzkum, na nejvyšší odborné úrovni odpovídající významu místa, se kterým v rámci projektové dokumentace nebylo uvažováno odpovídajícím způsobem".

Kvůli změně dopravního režimu bude podle dokumentu také nutné upravit křižovatku v dolní části náměstí a magistrátní památkáři taktéž požadují úpravu vzhledu mobiliáře a stožárů veřejného osvětlení podél tramvajové trati do historizující podoby.

"Dále na základě požadavků Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky bude nutné změnit řešení parkovacích stání při ulici Sněmovní a úpravu řešení komunikace před vjezdem do podzemních garáží Poslanecké sněmovny," píše se v dokumentu.

V roce 2016 město v dolní části náměstí zrušilo parkoviště a pokoušelo se tam pořádat kulturní akce, ale bez většího zájmu veřejnosti.

Praha taktéž na náměstí zrekonstruovala tramvajové koleje, kolem kterých umístila novou dlažbu, jež bude po celkové opravě umístěna na celém prostranství.

Spolek Radecký Praha usiluje o to, aby se na náměstí vrátila jezdecká socha rakousko-uherského maršála Radeckého, která tam stála mezi lety 1858 a 1919.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Většina pracovníků hutě Liberty Ostrava bude doma dalších šest týdnů.

Většina zaměstnanců hutě Liberty Ostrava bude dalších šest týdnů doma za stejných podmínek jako dosud. Rozhodnutí o překážkách na straně zaměstnavatele, kvůli nimž zaměstnanci nemohou chodit do práce, firma prodloužila do 30. června. Více»

Estonci schválili zákon o použití ruského majetku k úhradě válečných škod.

Estonský parlament schválil zákon, který umožňuje použít ruský majetek, zmrazený v této pobaltské zemi na základě mezinárodních sankcí, na nápravu škod způsobených Ukrajině válkou. Více»

EK mírně zlepšila odhad letošního růstu české ekonomiky.

Hrubý domácí produkt České republiky se podle nové prognózy Evropské komise zvýší o 1,2 procenta, zatímco v únoru EK jeho růst odhadovala na 1,1 procenta. Více»

MS v Brně uložil v souvislosti s bytovou kauzou dva podmíněné tresty.

Městský soud v Brně na veřejném zasedání uložil dvěma obžalovaným kvůli podplácení podmíněné a peněžité tresty v souvislosti s tzv. brněnskou bytovou kauzou. Soud schválil dohodu o vině a trestu, rozhodnutí je tedy pravomocné. Více»

Na sněhovém poli Mapa republiky je okolo čtyř metrů sněhu.

Na sněhovém poli známém jako Mapa republiky ve východních Krkonoších je stále okolo čtyř metrů sněhu. Z úbočí Studniční hory by mohlo zmizet na přelomu června a července, řekl ČTK mluvčí Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) Radek Drahný. Více»

Všechny články a aktuality »»