Provozuje:
Juris Real Estate

Metropole si nechá zpracovat studii proveditelnosti okružní linky metra.

Praha si nechá zpracovat studii proveditelnosti páté linky metra, která by mohla vést po obvodu města.

Metropole si nechá zpracovat studii proveditelnosti okružní linky metra.

autor. JURIS REAL, Pražský patriot a ČTK

Praha si nechá zpracovat studii proveditelnosti páté linky metra, která by mohla vést po obvodu města.

Radní města aktuálně schválili, že magistrát hl. m. Prahy nejprve vybere koordinátora projektu, který připraví zevrubné zadání pro tendr na samotnou studii.

K přípravě podkladů pro možnou pátou linku metra již město loni ustavilo pracovní skupinu. Dopravní podnik (DPP) nyní staví novou trasu metra D z Pankráce do Písnice.

Koordinátora s využitím externí právní kanceláře vybere magistrátní odbor dopravy. Následně ve spolupráci s městskými organizacemi připraví podrobné zadání pro následnou veřejnou zakázku a povede předběžné tržní konzultace. „Druhým krokem bude samotný výběr zpracovatele studie proveditelnosti na základě podrobného zadání zajištěného koordinátorem, který zároveň upřesní očekávané náklady na zpracování studie proveditelnosti na základě předběžných tržních konzultací," stojí ve schváleném dokumentu. Studie je podle dokumentu nezbytná i s ohledem na snižující se množství peněz na rozvoj dopravní infrastruktury.

Nová linka by mohla podle dřívějších vyjádření zástupců hlavního města vést z Nádraží Podbaba přes Dejvice, Smíchov, Dvorce, Budějovickou, Vršovice, Žižkov, Vysočany, Čakovice a poté v druhé fázi severně zpět do Podbaby. Trasování a další parametry možné nové linky nicméně budou vycházet z dalších studií.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Zájem domácností o fotovoltaiku pokračuje.

Žádostí o dotace dvojnásobně přibylo. Více»

Celoroční sjezdovka ve Velké Chuchli nevznikne.

Kousek od závodiště ve Velké Chuchli se lyžovat na zakryté sjezdovce nebude. Spolek Arnika zjistil, že investor po pěti letech stáhl svůj podnět ke změně územního plánu. Více»

České hokejové hry uspořádají v letech 2026 a 2028 Č. Budějovice.

České hokejové hry, které jsou součástí série Euro Hockey Tour, se v letech 2026 a 2028 odehrají v Českých Budějovicích. V rámci čtyřleté spolupráce se na tom dohodli zástupci Českého svazu ledního hokeje (ČSLH), města a Jihočeského kraje. Více»

V Českých Budějovicích začala výstavba justičního areálu.

Vyjde na 600 milionů korun. Více»

CREDITAS Real Estate připravuje nové byty v metropoli.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS zahájila předprodej 39 bytových jednotek s dispozicemi 1+kk až 4+kk v komorním projektu Jateční 35, který se nachází v moderní a pulzující lokalitě Holešovic v Praze. Více»

Všechny články a aktuality »»