Provozuje:
Juris Real Estate

Na Štědrý den mohou občané v metropoli navštívit zoo, památky nebo muzea.

Na Štědrý den si Pražané budou moci prohlédnout některé pražské památky, navštívit botanickou zahradu v Troji, zúčastnit se vánočního programu v pražské zoologické zahradě nebo zavítat do některých muzeí.

Na Štědrý den mohou občané v metropoli navštívit zoo, památky nebo muzea.

autor. JURIS REAL, ČTK

Na Štědrý den si Pražané budou moci prohlédnout některé pražské památky, navštívit botanickou zahradu v Troji, zúčastnit se vánočního programu v pražské zoologické zahradě nebo zavítat do některých muzeí.

Provozovatelé to uvedli na svých webových stránkách.

V Zoo Praha se mohou lidé 24. prosince těšit na komentované krmení některých zvířat či setkání v pavilonech.

Ve 13:30 hod. na ně pak čeká trénink lachtanů. Děti do 15 let mají vstup za jednu korunu.

Navštívit mohou lidé také sousedící trojskou botanickou zahradu a to od 09:00 hod. do 14:00 hod.

K vidění bude řada stálozelených trvalek, jehličnany, stálozelené stromy a keře nebo i některé květy. Ve skleníku Fata Morgana jsou expozice asijských horských rostlin, kde je např. nejstarší orchidej ve sbírkách botanické zahrady. Vinotéka svaté Kláry nabídne svařené víno a horký mošt.

Prohlédnout si budou moci lidé i pražské památky jako Vyšehrad, kde v bazilice sv. Petra a Pavla bude od 10:00 hod. do 16:00 hod. rozdávání betlémského světla.

Pražský hrad letos poprvé hostí vánoční trhy, na Stájovém dvoře a Jiřském náměstí se tak návštěvníci mohou těšit na sortiment tuzemských prodejců. Otevřeno bude od 09:00 hod. do 17:00 hod.

Otevřené budou v sobotu i památky, které spravuje městská organizace Prague City Tourism, a to od 10:00 hod. do 15:00 hod., sdělila mluvčí organizace Klára Janderová.

Lidé si mohou prohlédnout interiéry Staroměstské radnice, Prašné brány, Staroměstské či Malostranské mostecké věže. Navštívit lze i Petřínskou rozhlednu a zrcadlové bludiště.

Za uměním mohou lidé ve Štědrý den jít do Museum Kampa, které bude mít otevřeno od 10:00 hod. do 15:00 hod. nebo do domu U Zlatého prstenu, který spadá pod Muzeum města Prahy.

Nachází se zde stálá expozice Praha Karla IV. – středověké město, která představuje metropoli a její proměnu za vlády Karla IV.

Lidé si o Vánocích mohou jít také zabruslit, a to např. na kluzišti Čapadlo na pražské náplavce, na ledové ploše na Vypichu nebo na kluzišti na Letné.

Za poplatek si lze půjčit brusle a vstupné je zdarma.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Většina pracovníků hutě Liberty Ostrava bude doma dalších šest týdnů.

Většina zaměstnanců hutě Liberty Ostrava bude dalších šest týdnů doma za stejných podmínek jako dosud. Rozhodnutí o překážkách na straně zaměstnavatele, kvůli nimž zaměstnanci nemohou chodit do práce, firma prodloužila do 30. června. Více»

Estonci schválili zákon o použití ruského majetku k úhradě válečných škod.

Estonský parlament schválil zákon, který umožňuje použít ruský majetek, zmrazený v této pobaltské zemi na základě mezinárodních sankcí, na nápravu škod způsobených Ukrajině válkou. Více»

EK mírně zlepšila odhad letošního růstu české ekonomiky.

Hrubý domácí produkt České republiky se podle nové prognózy Evropské komise zvýší o 1,2 procenta, zatímco v únoru EK jeho růst odhadovala na 1,1 procenta. Více»

MS v Brně uložil v souvislosti s bytovou kauzou dva podmíněné tresty.

Městský soud v Brně na veřejném zasedání uložil dvěma obžalovaným kvůli podplácení podmíněné a peněžité tresty v souvislosti s tzv. brněnskou bytovou kauzou. Soud schválil dohodu o vině a trestu, rozhodnutí je tedy pravomocné. Více»

Na sněhovém poli Mapa republiky je okolo čtyř metrů sněhu.

Na sněhovém poli známém jako Mapa republiky ve východních Krkonoších je stále okolo čtyř metrů sněhu. Z úbočí Studniční hory by mohlo zmizet na přelomu června a července, řekl ČTK mluvčí Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) Radek Drahný. Více»

Všechny články a aktuality »»