Provozuje:
Juris Real Estate

Na prodloužený víkend Češi už skoro vykoupili kapacitu ubytovacích zařízení.

Na říjnový prodloužený víkend Češi podle vybraných rezervačních portálů takřka vykoupili pobyty v hotelech, zajišťovali si je i s několika měsíčním předstihem.

Na prodloužený víkend Češi už skoro vykoupili kapacitu ubytovacích zařízení.

autor. JURIS REAL, ČTK

Na říjnový prodloužený víkend Češi podle vybraných rezervačních portálů takřka vykoupili pobyty v hotelech, zajišťovali si je i s několika měsíčním předstihem.

Volná místa zbývají nejčastěji v Karlových Varech, Mariánských a Františkových Lázních, kde je velká lůžková kapacita.

Velkou poptávku nesledují ubytovací zařízení v Praze. V některých lokalitách naopak zájem převyšuje návštěvnostně rekordní předcovidový rok 2019.

Češi jsou navzdory pokračující pandemii koronaviru optimisté a nebojí se plánovat. Postupně se plní i rezervace na vánoční svátky a Silvestr.

Toto zjištění vyplývá z vyjádření rezervačních a prodejních portálů pro Českou tiskovou kancelář.

Státní svátek 28. října připomínající vznik samostatného Československa letos připadá na čtvrtek. Pokud si lidé vezmou v práci den dovolené, mohou si užít čtyři dny volna.

"Nejvíce rezervací na říjnový prodloužený víkend začalo proudit koncem září, kdy už však byly kapacity ubytovatelů poměrně přebrané," uvedla Petra Škrobánková z portálu Hotel.cz.

O prodloužené víkendy je podle Hany Matějčkové z portálu Spa.cz tradičně velký zájem. Letos si Češi pobyty zamlouvali už od otevření hotelů na konci května.

"Momentálně již na říjnový prodloužený víkend nemáme volnou kapacitu. V letošním roce je zejména o víkendové termíny velký zájem. Klientům tedy doporučujeme rezervovat svůj pobyt v dostatečném předstihu," řekla Gabriela Havlínová z hotelu Prezident v Karlových Varech.

Nejčastěji chtějí Češi podle Škrobánkové trávit volno v Krkonoších, následuje Šumava, Morava a Jižní Čechy.

Na Spa.cz se nejrychleji podle Matějčkové vyprodaly pobyty v Luhačovicích, Velkých Losinách a Třeboni. Naopak na větší příliv hostů stále marně čeká hlavní město.

"Cestu do Prahy nikdo moc neplánuje dopředu. Většinou jsou to rezervace pár dní před příjezdem na jednu noc," sdělila Škrobánková.

Na portálech Hotel.cz a Spa.cz už také podle Škrobánkové a Matějčkové pomalu přibývají rezervace na silvestrovské období.

Mezi nejžádanější místa patří Špindlerův Mlýn, Harrachov, Pec pod Sněžkou a Jeseníky. U lázní dominují Luhačovice, Poděbrady či Janské Lázně.

Ačkoliv je v rezervacích na další týdny a měsíce podle ředitele portálu Slevomat Ladislava Veselého patrný optimismus zákazníků, silvestrovské pobyty nedosahují úrovně před pandemií. Dříve bylo podle něj běžné, že už v září měla většina hoteliérů plno.

"Letos je překvapivě zatím stále z čeho vybírat. Ti, co ještě váhají, může jistě potěšit, že průměrná cena tuzemského pobytu na konci roku zlevnila. V roce 2019 stál takový pobyt 5 467 korun, letos je to v průměru 4 951 korun," uzavřel.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NET4GAS se loni propadl do ztráty 1,7 miliardy Kč.

Společnost NET4GAS, kterou v závěru loňského roku koupil státní podnik ČEPS, loni prodělal 1,7 miliardy Kč. Předloni přitom společnost zaznamenala zisk přes 6,2 miliardy Kč. Více»

Míra inflace v eurozóně zůstala na 2,4 pct.

Ekonomika EU vzrostla o 0,3 pct. Více»

Ekonomika SRN po poklesu opět roste, v 1. čtvrtletí o 0,2 procenta.

HDP Německa se po poklesu o 0,5 procenta v závěru loňského roku v prvním letošním čtvrtletí zvýšil mezičtvrtletně o 0,2 procenta. Dnes to na základě sezonně, cenově a kalendářně očištěných dat v předběžné zprávě oznámil Spolkový statistický úřad. Více»

HDP v 1. kvartálu meziročně rostl o 0,4 pct.

Analytici vnímají oživení. Více»

Central Group začal prodávat inves. nájemní byty s gar. zhodnocením 5 pct p.a.

Největší rezidenční stavitel Central Group přichází s velmi zajímavým nemovitostním a investičním produktem, který v České republice zatím není. Více»

Všechny články a aktuality »»