Provozuje:
Juris Real Estate

Nájemné se v Praze bude zvyšovat pouze v devíti městských částí.

Devět z dvaadvaceti velkých radnic zvýší od 1. ledna nájemné v městských bytech. Ostatní radnice městských částí se se zvyšováním nájemného zdráhají. Většinou to odůvodňují snahou zmírnit dopady finanční krize na nájemce.

Nájemné se v Praze bude zvyšovat pouze v devíti městských částí.

autor. JURIS REAL

Devět z dvaadvaceti velkých radnic zvýší od 1. ledna nájemné v městských bytech. Ostatní radnice městských částí se se zvyšováním nájemného zdráhají. Většinou to odůvodňují snahou zmírnit dopady finanční krize na nájemce. Přitom v bytech s tržním nájemným lidé měsíčně zaplatí o tisíce korun víc.

Nájemné se tak bude zvyšovat jen v devíti z dvaadvaceti městských částí. Konkrétně se jedná o městské části Praha 2, 3, 5, 10, 14, 15, 16, 19 a 21, kde nájemné v bytech s regulovaným nájemným od ledna příštího roku určitě stoupne.

Avšak třináct městských částí nájemné od ledna 2010 zvyšovat nechce. Toto rozhodnutí zdůvodňují snahou zmírnit dopady hospodářské krize na nájemce. A to i přesto, že cena za bydlení v městských bytech je v porovnání s tržním nájemným stále ještě mnohem levnější. Upravovat ceny nájemného nebude od ledna ani Praha 1. V některých městských částech však zvyšují nájemné až později než v lednu. Např. Praha 22 změní ceny bydlení v obecních bytech až od dubna 2010. O zvyšování nájemného doposavad nejednala Praha 8, která ho běžně zvyšuje od měsíce července. Praha 8 má totiž zájem, aby její byty byly obsazeny nájemci, tudíž je nechce ze svých bytů "vyhánět" dalším opětovným zvyšováním nájemného. Podstatně markantní rozdíly čekají nájemce v Praze 6, která pro zbývajících 1 400 obecních bytů chystá revoluční změnu. Příští rok zavede koeficienty, které zohlední i ty realitní aspekty, zda-li má byt vykachličkovanou koupelnu, jak daleko je na stanici metra, příp. MHD nebo kdy byl byt rekonstruován.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Závěr NS neobstojí, uvedl ÚS v kauze exekuce majetku babičky.

Výklad Nejvyššího soudu je formalistický, nedostatečný, v hodnotovém rozporu se samotnou koncepcí vyživovací povinnosti a péče o nezaopatřené děti ve smyslu Listiny, uvedl Ústavní soud. Více»

Novela vodního zákona se vrací do druhého čtení.

Poslanci doplní návrhy. Více»

E.ON zlevnil energie s fixací.

Od května sníží ceny plynu i klientům bez závazku. Více»

Vinaři se vyjádří k situaci ve vinicích a vyčíslí škody způsobené mrazy.

ČTK bude dnes od 11:55 hod. živě vysílat tiskovou konferenci Svazu vinařů ČR k aktuální situaci ve vinicích a vyčíslení škod, které napáchaly mrazy. Zúčastní se jí prezident svazu Martin Chlad a zástupci všech vinařských podoblastí. Více»

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Všechny články a aktuality »»