Provozuje:
Juris Real Estate

Naše společnost poskytuje bezplatné právní poradenství v realitách.

Poskytujeme bezplatný právní servis i prostřednictvím studentských výpomocí z různých advokátních kanceláři po celé Praze.

Naše společnost poskytuje bezplatné právní poradenství v realitách.

Poskytujeme bezplatný právní servis (včetně psaní těchto aktualit) i prostřednictvím studentských výpomocí z různých advokátních kanceláři po celé Praze.

Dnes o předražených bytech v Praze. Radíme férově občanům, jak se vyhnout předraženým bytům, když to za nás nedělá Česká obchodní inspekce, příp. i další právní subjekty.

autor. JURIS REAL

Devět z deseti bytů v hlavním městě je předražených.

Prodejce vyžene cenu bytu nahoru a čeká, kdo se chytí. Po dvou měsících musí slevit. Většina bytů v hlavním městě se ve skutečnosti prodává levněji, než za kolik jsou nabízeny. O deset až dvacet procent.

Zatímco v inzerátu objevíte, že se pražský byt 2+1 prodává za 2, 2 milionu korun, ve skutečnosti za něj většinou zaplatíte "jen" 1, 98 milionu. Pode realitní kanceláře dumrealit.cz můžete na zhruba devět z deseti bytů dostat slevu okolo deseti procent. Oproti tomu před rokem to bylo průměrně jen šest procent. "Nabídka převyšuje poptávku, ceny dolů tlačí také lidé, kteří rychle potřebují peníze, jsou v exekuci nebo se rozvádějí," vyjmenovává část důvodů Martin Sitár, obchodní ředitel firmy dumrealit.cz. David Krajný, šéf Re/Maxu, jedné z největších českých realitek, hovoří dokonce o tom, že ceny bytů jsou nadsazené o pětinu.

Jen málokdy narazíte na výjimku tak, jako se to stalo devětadvacetiletému Jaroslavu Vendlovi. Už nechtěl dál bydlet v podnájmu, a tak si koupil za zhruba 2, 25 milionu korun byt v Praze 7. "Cenu se podařilo snížit asi jen o deset tisíc, byl o něj totiž velký zájem, a tak majitelka jít s cenou dolů nechtěla," říká Vendl. Po vlastním bydlení se začal poohlížet už začátkem dubna, a tak stačil u některých bytů zaznamenat trend rozdílu nabízených a uskutečněných cen. "Ve většině případů pak výsledná částka spadne. V prvním kole prodávající cenu nadstřelí, ale pak se sníží," doplňuje čerstvý majitel bytu o 43 m2.

Byt se prodá do tří měsíců

Podle šéfa Re/Maxu Krajného trvá prodej bytu zhruba dva až tři měsíce. Tedy: v průběhu dvou až tří měsíců lze očekávat, že se nabízená cena bytu sníží. "Pokud je nemovitost nadceněná, šance na její prodej se snižuje. A tak se musí zlevňovat a tím ztrácí u zákazníků důvěryhodnost," radí těm, kteří se chystají prodat byt, Krajný (s využitím Fryčarová, E. Devět z deseti bytů v Praze je předražených, deník MF DNES-příloha Praha, s. B1.).




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NET4GAS se loni propadl do ztráty 1,7 miliardy Kč.

Společnost NET4GAS, kterou v závěru loňského roku koupil státní podnik ČEPS, loni prodělal 1,7 miliardy Kč. Předloni přitom společnost zaznamenala zisk přes 6,2 miliardy Kč. Více»

Míra inflace v eurozóně zůstala na 2,4 pct.

Ekonomika EU vzrostla o 0,3 pct. Více»

Ekonomika SRN po poklesu opět roste, v 1. čtvrtletí o 0,2 procenta.

HDP Německa se po poklesu o 0,5 procenta v závěru loňského roku v prvním letošním čtvrtletí zvýšil mezičtvrtletně o 0,2 procenta. Dnes to na základě sezonně, cenově a kalendářně očištěných dat v předběžné zprávě oznámil Spolkový statistický úřad. Více»

HDP v 1. kvartálu meziročně rostl o 0,4 pct.

Analytici vnímají oživení. Více»

Central Group začal prodávat inves. nájemní byty s gar. zhodnocením 5 pct p.a.

Největší rezidenční stavitel Central Group přichází s velmi zajímavým nemovitostním a investičním produktem, který v České republice zatím není. Více»

Všechny články a aktuality »»