Provozuje:
Juris Real Estate

Nejlepší rekonstrukce památkových objektů dnes dostanou cenu Památka roku.

Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska dnes v Praze na Žofíně vyhlásí vítěze soutěže Památka roku 2022.

Nejlepší rekonstrukce památkových objektů dnes dostanou cenu Památka roku.

autor. JURIS REAL, ČTK

Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska dnes v Praze na Žofíně vyhlásí vítěze soutěže Památka roku 2022.

Cena ve dvou kategoriích podle hodnoty rekonstrukce se uděluje za nejlepší obnovy objektů, které mají významné památkové, architektonické nebo urbanistické hodnoty a jsou nositeli specifického charakteru prostředí.

Loni se Památkami roku staly jeden z barokních domů v centru Prahy a pavilon bývalé střelnice Lázní Evženie v Klášterci nad Ohří. V případě domu v Truhlářské ulici v Praze 1 pořadatelé ocenili několikaletou opravu, při níž se mimo jiné restaurovaly gotické sklepy a barokní výmalby.

Sdružení soutěž založilo pro větší motivaci majitelů historických objektů k jejich ochraně, do soutěže se mohou hlásit i majitelé objektů, které kulturní památkou nejsou. O titul může usilovat nejen hrad, zámek, kostel, divadlo, ale i vojenský nebo zemědělský brownfield či veřejný prostor. První ceny byly udělené za rok 2013.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Většina pracovníků hutě Liberty Ostrava bude doma dalších šest týdnů.

Většina zaměstnanců hutě Liberty Ostrava bude dalších šest týdnů doma za stejných podmínek jako dosud. Rozhodnutí o překážkách na straně zaměstnavatele, kvůli nimž zaměstnanci nemohou chodit do práce, firma prodloužila do 30. června. Více»

Estonci schválili zákon o použití ruského majetku k úhradě válečných škod.

Estonský parlament schválil zákon, který umožňuje použít ruský majetek, zmrazený v této pobaltské zemi na základě mezinárodních sankcí, na nápravu škod způsobených Ukrajině válkou. Více»

EK mírně zlepšila odhad letošního růstu české ekonomiky.

Hrubý domácí produkt České republiky se podle nové prognózy Evropské komise zvýší o 1,2 procenta, zatímco v únoru EK jeho růst odhadovala na 1,1 procenta. Více»

MS v Brně uložil v souvislosti s bytovou kauzou dva podmíněné tresty.

Městský soud v Brně na veřejném zasedání uložil dvěma obžalovaným kvůli podplácení podmíněné a peněžité tresty v souvislosti s tzv. brněnskou bytovou kauzou. Soud schválil dohodu o vině a trestu, rozhodnutí je tedy pravomocné. Více»

Na sněhovém poli Mapa republiky je okolo čtyř metrů sněhu.

Na sněhovém poli známém jako Mapa republiky ve východních Krkonoších je stále okolo čtyř metrů sněhu. Z úbočí Studniční hory by mohlo zmizet na přelomu června a července, řekl ČTK mluvčí Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) Radek Drahný. Více»

Všechny články a aktuality »»