Provozuje:
Juris Real Estate

Největší položkou výdajů českých domácností zůstává bydlení.

Až 21 % výdajů tvoří náklady na bydlení včetně energií a vody z celkových výdajů domácností. U osob důchodového věku je to dokonce až 28 % výdajů.

Největší položkou výdajů českých domácností zůstává bydlení.

autor. JURIS REAL

Až 21 % výdajů tvoří náklady na bydlení včetně energií a vody z celkových výdajů domácností. U osob důchodového věku je to dokonce až 28 % výdajů.

Dalšími významnými položkami jsou jídlo a nealkoholické nápoje, které se podílejí dalšími 20 %. Dopravné tvoří 10,6 % výdajů domácností, podobně jako rekreace, a výdaje na kulturu 9,3%. Na „zdraví“, které tvoří 2,6 % výdajů, české domácnosti vynakládají méně peněz než na alkoholické nápoje či tabák (2,9 %). Výdaje na vzdělání dosahují částky 93 Kč měsíčně na každého člena domácnosti, ve které žijí i děti. U zaměstnaných bezdětných osob tvoří tato částka přibližně 36 Kč na osobu měsíčně. U důchodců již pouze 8 Kč na osobu měsíčně. Za posledních 5 let mají výdaje na bydlení spíše tendenci pomalu klesat, ale výdaje na jídlo od roku 2010 naopak mírně stoupají. Pro zajímavost před čtvrt stoletím tvořily výdaje domácností na jídlo až 26 % výdajů domácností.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NET4GAS se loni propadl do ztráty 1,7 miliardy Kč.

Společnost NET4GAS, kterou v závěru loňského roku koupil státní podnik ČEPS, loni prodělal 1,7 miliardy Kč. Předloni přitom společnost zaznamenala zisk přes 6,2 miliardy Kč. Více»

Míra inflace v eurozóně zůstala na 2,4 pct.

Ekonomika EU vzrostla o 0,3 pct. Více»

Ekonomika SRN po poklesu opět roste, v 1. čtvrtletí o 0,2 procenta.

HDP Německa se po poklesu o 0,5 procenta v závěru loňského roku v prvním letošním čtvrtletí zvýšil mezičtvrtletně o 0,2 procenta. Dnes to na základě sezonně, cenově a kalendářně očištěných dat v předběžné zprávě oznámil Spolkový statistický úřad. Více»

HDP v 1. kvartálu meziročně rostl o 0,4 pct.

Analytici vnímají oživení. Více»

Central Group začal prodávat inves. nájemní byty s gar. zhodnocením 5 pct p.a.

Největší rezidenční stavitel Central Group přichází s velmi zajímavým nemovitostním a investičním produktem, který v České republice zatím není. Více»

Všechny články a aktuality »»