Provozuje:
Juris Real Estate

PČR míní, že Vaňková využila bílé koně k získání bytu od města.

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) podle informací serveru Seznam Zprávy míní, že v kauze přidělování nebytových prostor v Brně, figuruje primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS).

PČR míní, že Vaňková využila bílé koně k získání bytu od města.

autor. JURIS REAL, Seznamzpravy.cz a ČTK

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) podle informací serveru Seznam Zprávy míní, že v kauze přidělování nebytových prostor v Brně, figuruje primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS).

V dokumentu, v němž sdělují obvinění dvěma podezřelým uvedli, že prostory v domě v ulici Hlinky měly původně sloužit k vybudování bydlení pro Vaňkovou a že její příbuzní sehráli roli bílých koní.

Server připomíná, že k této větvi kauzy žádal ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) prostřednictvím svých ministerských pravomocí Nejvyšší státní zastupitelství o některé informace k případu.

Bývalý náměstek Vaňkové, ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) žurnalistům sdělil, že záležitost se objevila v médiích opakovaně. Nemá jiné informace než z mediálních zdrojů, nechtěl se tedy k věci vyjadřovat.

"Mě od října loňského roku policie nekontaktovala," doplnil. Hladík tehdy s policií mluvil o privatizaci domů po zásahu na několika místech v Brně včetně jeho kanceláře na magistrátu, kde končil coby náměstek. Hladík z ničeho obviněn nebyl.

Vrchní státní zastupitelství v Olomouci 10. srpna oznámilo, že v souvislosti s přidělováním nebytových prostor v Brně v ulici Hlinky 46 a Hlinky 46a začali trestně stíhat čtyři lidi. Dva z nich stíhají opětovně, dva nově.

Žalobkyně Petra Lastovecká tehdy odmítla ČTK říci, zda dotyční vykonávají nějaké politické funkce. Kriminalisté tři lidi podezřívají z podplacení, jeden člověk se tohoto jednání dopustil ve formě účastenství. Čtvrtého podezřívají z podvodu. Vaňková tehdy na sms dotaz ČTK, zda má ohledně případu nějaké informace, odpověděla, že nemá.

"Policejnímu orgánu se jeví jako věrohodná verze, že půdní prostory byly původně určeny pro Markétu Vaňkovou, která měla nájemní smlouvy formálně uzavřeny na svého švagra a jeho družku, kteří sami neměli dostatek finančních prostředků na případnou výstavbu bytů," napsali podle serveru vyšetřovatelé NCOZ v dokumentu, v němž sdělují obvinění podezřelým Denise Hlubocké a Monice Janoškové. Obě podle serveru policie stíhala už loni na podzim.

Hlubocká přitom s detektivy částečně spolupracovala s podle serveru uvedla, že byla součástí skupiny, která v Brně manipulovala přidělování a privatizace městských bytů ve větším měřítku.

Web píše, že vyšetřovatelům vydala i některé listiny, které se podezřelým dosud dařilo před policejními domovními prohlídkami uchránit.

"Kriminalisté tak mají výpověď již druhého spolupracujícího obviněného, který systém vedený politiky ODS popisuje. Prvním je někdejší dobrý známý jihomoravských občanských demokratů Pavel Hubálek, v kauze také obviněný," informovali Seznam Zprávy. Podle serveru Blažek i Vaňková označují Hubálka za podvodníka, který lže, aby se z vlastního stíhání vyvinil.

Server píše, že půdní prostory podle detektivů měly posloužit Vaňkové, i když je vedení radnice Brno-střed obsazené jejími spolustraníky z ODS přikleplo oficiálně příbuzným. V roce 2012 byla jedna půda přidělena švagrovi primátorky Ondřeji Vaňkovi a druhá pak jeho přítelkyni.

V radě, která o přidělení půdních prostor příbuzným rozhodla, v té době zasedala i Markéta Vaňková. Pod přidělením bytů je podpis tehdejšího starosty Libora Šťástky. Ten policistům u výslechu tvrdil, že nevěděl, že podepisuje pronájem pro příbuzné své radní.

Příbuzní Vaňkové později podle serveru radnici požádali, aby jim přidělené půdní prostory byly přepsány na jiný pár. Policie podle serveru mínila, že to byly jen nastrčené osoby. Vaňková se nakonec rozhodla pro jiný byt.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Končící topnou sezonu v ČR výrazně ovlivnilo teplé počasí.

Teplárny po celé zemi tak zaznamenaly meziročně nižší odběry, pokles se většinou pohyboval mezi pěti až 15 procenty, zjistila ČTK. Více»

Elektřina i plyn v EU ve druhém pololetí zlevnily.

V České republice elektřina naopak zdražila. Více»

Mráz měl negativní vliv rovněž na lesy.

Buky, duby i jedle částečně pomrzly. Více»

Roztyly Plaza se v roce 2024 stala 1. nově otevřenou komer. budovou v metropoli.

Společnost Passerinvest Group otevřela svou v březnu zkolaudovanou administrativní budovu Roztyly Plaza svým nájemcům. Ta se nachází v Praze 11, přímo u stanice metra C Roztyly. Jedná se o první budovu plánové výstavby v lokalitě. Více»

Součástí brněnského projektu Dornych bude lifestylový hotel NYX.

Projekt Dornych skupiny Crestyl, který v následujících letech nahradí staré obchodní centrum v sousedství brněnského hlavního nádraží, nabídne i hotel. Více»

Všechny články a aktuality »»