Provozuje:
Juris Real Estate

Palác Bellevue na pražském nábřeží odkoupila Křetínského firma EP Real Estate.

Novorenesanční palác Bellevue na pražském Smetanově nábřeží získala v tendru společnost EP Real Estate (EPRE) ze skupiny EP Corporate Group ovládané Danielem Křetínským. ČTK to sdělil mluvčí společnosti Daniel Častvaj.

Palác Bellevue na pražském nábřeží odkoupila Křetínského firma EP Real Estate.

autor. JURIS REAL, Seznamzprávy.cz a ČTK

Novorenesanční palác Bellevue na pražském Smetanově nábřeží získala v tendru společnost EP Real Estate (EPRE) ze skupiny EP Corporate Group ovládané Danielem Křetínským. ČTK to sdělil mluvčí společnosti Daniel Častvaj.

Křetínského firma zvítězila ve výběrovém řízení, které organizoval insolvenční správce firmy Francesco, která spadá do portfolia Arca Capital, jež je v insolvenci. Kolik za palác EPRE zaplatila, mluvčí nezveřejnil. Podle serveru Seznam Zprávy.cz to bylo 411 milionů Kč. "Jak může být zřejmé již z holdingového sídla v Pařížské ulici, máme slabost pro místa s geniem loci. Palác Bellevue takovým místem bezesporu je, což je možné doložit třeba tím, že v ateliéru v tomto domě vytvořil Oskar Kokoschka unikátní obrazy Prahy. Ateliér v domě měl i Jiří Trnka," uvedl generální ředitel EP Real Estate Jiří Nováček.

Trojkřídlý dům se nachází u Vltavy s výhledem na Karlův most a Hradčany. Je v něm mimo jiné restaurace Bellevue a pod střechou domu byly malířské ateliéry. "Místo nás nadchlo, ale zároveň nás objekt znepokojil svým zanedbaným až havarijním stavem. Rádi bychom jej tak vrátili zpět do života v polyfunkční podobě – zejména vytvořením mimořádných rezidencí, ale i obnovením komerčních funkcí v parteru," dodal Nováček.

Dům byl postaven v polovině 19. století podle návrhu architekta Konstantina Mráčka ve stylu nizozemské neorenesance.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Závěr NS neobstojí, uvedl ÚS v kauze exekuce majetku babičky.

Výklad Nejvyššího soudu je formalistický, nedostatečný, v hodnotovém rozporu se samotnou koncepcí vyživovací povinnosti a péče o nezaopatřené děti ve smyslu Listiny, uvedl Ústavní soud. Více»

Novela vodního zákona se vrací do druhého čtení.

Poslanci doplní návrhy. Více»

E.ON zlevnil energie s fixací.

Od května sníží ceny plynu i klientům bez závazku. Více»

Vinaři se vyjádří k situaci ve vinicích a vyčíslí škody způsobené mrazy.

ČTK bude dnes od 11:55 hod. živě vysílat tiskovou konferenci Svazu vinařů ČR k aktuální situaci ve vinicích a vyčíslení škod, které napáchaly mrazy. Zúčastní se jí prezident svazu Martin Chlad a zástupci všech vinařských podoblastí. Více»

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Všechny články a aktuality »»