Provozuje:
Juris Real Estate

Pavla překvapilo, že ČR patří mezi nejhorší v Evropě v povolování staveb.

Prezidenta Petra Pavla dnes na diskusi v IPR překvapilo, že Česká republika je jednou z nejhorších zemí v Evropě z hlediska délky povolování staveb. Dnes diskutoval na IPR s pražskými politiky i odborníky o bydlení a výstavbě.

Pavla překvapilo, že ČR patří mezi nejhorší v Evropě v povolování staveb.

autor. JURIS REAL, ČTK

Prezidenta Petra Pavla dnes na diskusi v pražském Institutu plánování a rozvoje (IPR) hlavního města překvapilo, že Česká republika je jednou z nejhorších zemí v Evropě z hlediska délky povolování staveb. Dnes diskutoval na IPR s pražskými politiky i experty o bydlení a výstavbě.

Na debatě se Pavel podle svých slov od zástupců hlavního města dozvěděl, že stát stále není schopen decentralizovat státní moc na ty úrovně, kam by měla patřit a že obce jsou při svém rozvoji zatíženy nutností obracet se na velké množství různých institucí. "Zaznělo číslo, že jedna změna v územním plánu se rozesílá na 125 míst," řekl s tím, že komplikovanost procesu prodlužuje povolení stavby i na osm či deset let. "Mě velice překvapilo, že jsme v tomto ohledu jednou z nejhorších zemí v Evropě," prohlásil prezident. Dodal, že v debatě zmiňovaným problémem je i nepředvídatelnost soudů, které i ve stejné kategorii případů rozhodují různým způsobem. Prezident podle svých slov otázku zjednodušení povolovacích procesů plánuje otevřít při plánovaných jednáních se zástupci vlády.

Bytové otázce v Praze by podle Pavla mohlo částečně předcházet pozvednutí kvality života v dalších regionech, zlepšení dopravy nebo posílení práce na dálku. Lidé pak podle něj budou moci zůstávat v regionech, kde jsou nižší náklady na živobytí než v metropoli, a zároveň si zachovat lepší kvalitu života. Prezident dnes navštívil také staveniště linky metra D, kde ocenil její komplexnost a náročnost projektu. V souvislosti s velkými pražskými projekty, jako je právě metro nebo vnitřní okruh, se na schůzkách s ministry bude mimo jiné zajímat o jejich financování, sdělil a uzavřel.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dolní Cerekev podává ÚS kvůli možné podjatosti MŽP kvůli úložišti.

Městys Dolní Cerekev podal ÚS díky dosavadnímu řešení námitky obcí o možné podjatosti MŽP v procesu přípravy stavby hlubinného úložiště radioaktivních odpadů. Ministerstvo vyřizuje žádosti SÚRAO o stanovení průzkumných území pro úložiště. Více»

Hlavní město podepíše smlouvy s pachtýři.

Praha uzavře pachtovní smlouvy na 12 zemědělských pozemků, tj. celkem 187 ha s ekologicky hospodařícími farmáři. Jedná se např. o katastry Běchovice, Dolních a Horních Počernic, Dubče, Kyjí, Vysočan, Třeboradic a Točné. Více»

Magistrát hl. m. musí u Budějovické opětovně rozhodnout.

Magistrátní odbor stavebního řádu bude muset znovu projednat umístění stavby administrativního centra Budějovická, s nímž nesouhlasí Městská část Praha 4. Více»

Provoz dobíjecí infrastruktury pro elektroauta dál roste.

Přibyly desítky dobíjecích stanic. Více»

Administrativní budovy v metropoli stárnou.

Realitní trh je v očekávání strategických rekonstrukcí. Více»

Všechny články a aktuality »»