Provozuje:
Juris Real Estate

Pinkasův palác na Kampě směřuje za 470 mil. Kč do nedobrovolné dražby.

Pinkasův palác na pražské Kampě jde do nedobrovolné dražby. Vyvolávací cena je 470 milionů korun a podle realitní společnosti Gaute, která má prodej na starosti, je to největší nedobrovolná dražba v tuzemsku.

Pinkasův palác na Kampě směřuje za 470 mil. Kč do nedobrovolné dražby.

autor. JURIS REAL

Pinkasův palác na pražské Kampě jde do nedobrovolné dražby. Vyvolávací cena je 470 milionů korun a podle realitní společnosti Gaute, která má prodej na starosti, je to největší nedobrovolná dražba v tuzemsku.

Dražba se bude konat 20. prosince v Praze a je veřejná. Jejím navrhovatelem je PPF Banka, vlastníkem nemovitosti a zástavcem je firma Artemis Property. Objekt se aktuálně nachází v rekonstrukci.

Na centrální adrese se ze zákona zveřejňují všechny dražby. Nedobrovolná dražba je podle zákona o veřejných dražbách prováděna na návrh dražebního věřitele, jehož pohledávka je zajištěna zástavním právem k dražené nemovitosti a jehož pohledávka je přiznána exekučním titulem, nejčastěji soudním rozhodnutím.

Pinkasův dům, který byl nazýván též Prachovnou, stojí mezi Čertovkou a Karlovým mostem. Byl vybudován na místě starší zástavby jako raně barokní stavba ve druhé polovině 17. století, následně byl rozšířen v době klasicismu. První zmínka o objektu pochází z roku 1516. Před několika lety našli archeologové v jeho sklepích dva pilíře románského Juditina mostu. Majitel paláce proto v dokumentech k dražbě upozorňuje, že v objektu se nacházejí prvky podléhající památkové ochraně. Jsou to např. historické fresky a právě pilíře Juditina mostu, které jsou součástí národní kulturní památky Karlův most. Objekt své jméno získal nejdříve podle měšťana Prachaře, kterému patřil v roce 1557. Pak se jmenoval podle rodiny Pinkasovy, které patřil v letech 1815 až 1908. V současnosti je objekt v rekonstrukci. V budově jsou navrženy nové byty s upravenými dispozicemi a taktéž nebytové prostory, mimo jiné muzeum Juditina mostu. Předpokládané finanční náklady na dokončení jsou 101,4 milionu korun, uvedla společnost Gaute v dokumentaci k dražbě.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Závěr NS neobstojí, uvedl ÚS v kauze exekuce majetku babičky.

Výklad Nejvyššího soudu je formalistický, nedostatečný, v hodnotovém rozporu se samotnou koncepcí vyživovací povinnosti a péče o nezaopatřené děti ve smyslu Listiny, uvedl Ústavní soud. Více»

Novela vodního zákona se vrací do druhého čtení.

Poslanci doplní návrhy. Více»

E.ON zlevnil energie s fixací.

Od května sníží ceny plynu i klientům bez závazku. Více»

Vinaři se vyjádří k situaci ve vinicích a vyčíslí škody způsobené mrazy.

ČTK bude dnes od 11:55 hod. živě vysílat tiskovou konferenci Svazu vinařů ČR k aktuální situaci ve vinicích a vyčíslení škod, které napáchaly mrazy. Zúčastní se jí prezident svazu Martin Chlad a zástupci všech vinařských podoblastí. Více»

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Všechny články a aktuality »»