Provozuje:
Juris Real Estate

Praha plánuje změnit územní plán kvůli rychlodráze z Vršovic do Běchovic.

Praha plánuje změnit tzv. zásady územního rozvoje (pozn. ZUR nebo také "ZURKA") tak, aby umožnily výstavbu úseku vysokorychlostní železniční trati mezi Vršovicemi a Běchovicemi. V této souvislosti začne chystat také změnu územního plánu.

Praha plánuje změnit územní plán kvůli rychlodráze z Vršovic do Běchovic.

autor. JURIS REAL (Zdroj: iDNES.cz)

Praha plánuje změnit tzv. zásady územního rozvoje (pozn. ZUR nebo také "ZURKA") tak, aby umožnily výstavbu úseku vysokorychlostní železniční trati mezi Vršovicemi a Běchovicemi. V této souvislosti začne chystat také změnu územního plánu.

V pondělí to schválili městští radní, o věci ještě budou hlasovat zastupitelé.

Dvanáctikilometrový úsek mezi Vršovicemi a Běchovicemi je součástí připravované rychlodráhy z Prahy do Brna. Jeho výstavba by podle informací Správy železnic (SŽ) měla začít v roce 2029 a provoz na trati je plánován od roku 2033. Zásady územního rozvoje jsou nadřazené územnímu plánu, hlavní město tak musí nejprve zanést trať do nich, než bude moci plán změnit. Změna se bude týkat městských částí, kterými má podle plánů trať vést. Tedy Běchovic, Dubče, Dolních Měcholup, Prahy 9, Prahy 10 a Prahy 15.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Svazy obcí a lesů nesouhlasí s postupem MŽP v otázce NP Křivoklátsko.

Svazy obcí a lesů zásadně nesouhlasí s postupem ministerstva životního prostředí (MŽP) v otázce vyhlášení Národního parku (NP) Křivoklátsko. Podle nich ministerstvo obchází legislativní proces a dostatečně s nimi nekomunikuje. Více»

Výrobci cihel a tašek Wienerbergeru loni klesl zisk o miliardu na 326 mil. Kč.

Firmě Wienerberger, největšímu výrobci pálených cihel a střešních tašek v ČR, loni klesl zisk o miliardu na 326 milionů korun. Na výsledku se podle vedení firmy projevil útlum prací na stavebním trhu. Více»

UBM úspěšně dokončila rezidenční projekt Astrid Garden na Praze 7.

Společnost UBM Development Czechia úspěšně zkolaudovala nový rezidenční projekt Astrid Garden v pražských Holešovicích, ve kterém vzniklo 138 bytů a 2 obchodní jednotky. Noví vlastníci se nastěhují na podzim 2024. Více»

Dolní Cerekev podává ÚS kvůli možné podjatosti MŽP kvůli úložišti.

Městys Dolní Cerekev podal ÚS díky dosavadnímu řešení námitky obcí o možné podjatosti MŽP v procesu přípravy stavby hlubinného úložiště radioaktivních odpadů. Ministerstvo vyřizuje žádosti SÚRAO o stanovení průzkumných území pro úložiště. Více»

Hlavní město podepíše smlouvy s pachtýři.

Praha uzavře pachtovní smlouvy na 12 zemědělských pozemků, tj. celkem 187 ha s ekologicky hospodařícími farmáři. Jedná se např. o katastry Běchovice, Dolních a Horních Počernic, Dubče, Kyjí, Vysočan, Třeboradic a Točné. Více»

Všechny články a aktuality »»