Provozuje:
Juris Real Estate

Právní normou roku 2018 se stal zákon o urychlení výstavby infrastruktury.

Nejlepším legislativním počinem roku 2018 se v anketě Zákon roku stala novela zákona o urychlení výstavby dopravní, vodní a energetické infrastruktury.

Právní normou roku 2018 se stal zákon o urychlení výstavby infrastruktury.

autor. JURIS REAL (s využitím Právní prostor)

Nejlepším legislativním počinem roku 2018 se v anketě Zákon roku stala novela zákona o urychlení výstavby dopravní, vodní a energetické infrastruktury.

Na druhém místě se umístil evropský balíček oběhového hospodářství a na třetím novela zákona o ochranných známkách. ČTK o tom informoval organizátor ankety, společnost Deloitte Legal.

"Podle výsledků Zákona roku 2018 je volání českých podnikatelů po rychlejším a transparentnějším stavebních řízení skutečně enormní. Za deset let fungování Zákona roku snad nikdy nezvítězila nominace s tak velkým odstupem jako letos," konstatoval předseda Nominační rady Zákon roku a partner Deloitte Legal Tomáš Babáček. Vítězná novela má zkrátit proces povolování nejvýznamnějších staveb dopravní infrastruktury, především dálnic a železnic. Zavádí fikci souhlasu pro vydání závazného stanoviska. Dále urychluje vyvlastňovací řízení u významných dopravních staveb.

Zákon má i kritiky. Podle České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (ČKAIT) je uspěchaný, celkově není dobře připravený a je šit na míru pražským developerům. Podle Českého svazu ochránců přírody popírá veřejné zájmy, jako je ochrana přírody či památková péče, i práva sousedních vlastníků. Ochranu životního prostředí a památkovou péči ve prospěch stavebníků a investorů návrh omezuje podle Komise pro životní prostředí Akademie věd ČR. Zákon bude ještě zkoumat Ústavní soud.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Výborný bude informovat o pomoci ovocnářům s poškozenou úrodu.

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) bude dnes spolu s předsedou Ovocnářské unie Martinem Ludvíkem dnes v obci Daminěves na Mělnicku informovat o pomoci ovocnářům, kterým mráz v předchozích dnech zásadně poškodil úrodu. Více»

Skanska startuje prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena.

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Více»

Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce.

Škody hlásí i zelináři. Více»

Mrazy způsobily škody zelinářům.

Ochlazení oddálí sklizeň zeleniny. Více»

Všechny články a aktuality »»