Provozuje:
Juris Real Estate

Pražská plynárenská zlevní od června elektřinu a od července také zemní plyn.

Pražská plynárenská od 1.6. sníží prodejní cenu elektřiny a od 1.7. prodejní cenu zemního plynu. U elektřiny to bude v základním ceníku Bez závazků v průměru o 19 procent. A u plynu činí pokles v průměru 23 procent u základního ceníku Standard.

Pražská plynárenská zlevní od června elektřinu a od července zemní plyn.

autor. JURIS REAL, ČTK

Pražská plynárenská od 1.6. sníží prodejní cenu elektřiny a od 1.7. prodejní cenu zemního plynu. U elektřiny to bude v základním ceníku Bez závazků v průměru o 19 procent. A u plynu činí pokles v průměru 23 procent u základního ceníku Standard.

ČTK to v tiskové zprávě sdělil mluvčí firmy Miroslav Vránek. V letošním roce je to druhé snížení cen, první platí od května. Firma však předtím několikrát výrazně zdražovala, důvodem byly rostoucí ceny energií na trhu. V předchozích týdnech a měsících zlevňovali i další velcí dodavatelé. Pražská plynárenská patří mezi největší tuzemské dodavatele energií, plynem a elektřinou, zásobuje zhruba 425.000 odběrných míst. Kolika zákazníků se zlevnění bude týkat, společnost neuvedla.

Podle firmy domácnost v bytě, která využívá elektřinu na svícení, vaření a provoz běžných spotřebičů při spotřebě 2,5 megawatthodiny (MWh) za rok ušetří ročně asi 2 900 korun. Domácnost v bytě s odběrem zemního plynu na vaření a ohřev vody s roční spotřebou kolem čtyř MWh ušetří asi 2 700 korun a domácnost, která využívá plyn i na topení až 7 400 korun.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Končící topnou sezonu v ČR výrazně ovlivnilo teplé počasí.

Teplárny po celé zemi tak zaznamenaly meziročně nižší odběry, pokles se většinou pohyboval mezi pěti až 15 procenty, zjistila ČTK. Více»

Elektřina i plyn v EU ve druhém pololetí zlevnily.

V České republice elektřina naopak zdražila. Více»

Mráz měl negativní vliv rovněž na lesy.

Buky, duby i jedle částečně pomrzly. Více»

Roztyly Plaza se v roce 2024 stala 1. nově otevřenou komer. budovou v metropoli.

Společnost Passerinvest Group otevřela svou v březnu zkolaudovanou administrativní budovu Roztyly Plaza svým nájemcům. Ta se nachází v Praze 11, přímo u stanice metra C Roztyly. Jedná se o první budovu plánové výstavby v lokalitě. Více»

Součástí brněnského projektu Dornych bude lifestylový hotel NYX.

Projekt Dornych skupiny Crestyl, který v následujících letech nahradí staré obchodní centrum v sousedství brněnského hlavního nádraží, nabídne i hotel. Více»

Všechny články a aktuality »»