Provozuje:
Juris Real Estate

Při uvažování o koupi bytu je pro většinu Čechů rozhodující cena a počet pokojů.

V úterý 17. 5. jsme se na stránkách deníku Právo setkali se zajímavými názory autora píšícího pod pseudonymem Kil, které podle našeho mínění názorně vypovídají o skutečnostech, které jsou pro obyvatele Česka klíčové při výběru bytu.

Při uvažování o koupi bytu je pro většinu Čechů rozhodující cena a počet pokojů.

V úterý 17. května jsme se na stránkách deníku Právo setkali se zajímavými názory autora píšícího pod pseudonymem Kil (fakticky se zajímavou sociologickou studií), které podle našeho mínění názorně vypovídají o skutečnostech, které jsou pro obyvatele Česka klíčové při výběru bytu.

autor. JURIS REAL

Při rozhodování o koupi bytu je hlavní cena a počet pokojů.

Nejdůležitějšími kritérii při rozhodování o koupi bytu jsou pro Čechy cena a počet pokojů. Velkou váhu kladou také na dopravní dostupnost, dostatek zeleně v okolí a dobrou pověst developera. Tato a další zajímavá data vyplývají z průzkumu, který provedla developerská společnost Ekospol. "Každý klient, který u nás zakoupí nový byt, vyplní současně s podpisem smlouvy také jednoduchý dotazník. Díky tomu dosáhneme naprosto přesného zacílení a návratnost vyplněných dotazníků je v podstatě stoprocentní," říká Evžen Korec, generální ředitel Ekospolu. Na stupnici od 0 do 5, kde 5 značí nejvyšší důležitost a 0 nejnižší, získalo kritérium "cena" průměrnou hodnotu 4, 39 a "počet pokojů" 4, 14. Vysokého hodnocení dosáhla také kritéria "dopravní dostupnost" (3, 97), "zeleň v okolí" (3, 89) a "pověst developera" (3, 87). Naopak nejmenší váhu přikládají klienti úrovni standardního vybavení (3, 09) a trochu překvapivě také občanské vybavenosti bezprostředního okolí (3, 13). "Nízká důležitost úrovně standardního vybavení dokazuje, že dnešní klienti jsou vzdělanější než v době realitního boomu. Nejsou ochotni akceptovat taktiky, kdy developer ospravedlňuje o stovky tisíc vyšší cenu rádoby luxusním vybavením interiéru," vysvětluje Evžen Korec. Tři pětiny klientů, téměř přesně 60 %, pak kupují byt v lokalitě, kterou podle svých slov "dobře znají" - tedy v ní buď bydlí, dříve bydleli, nebo se v ní často nacházejí. Z dalších výsledků průzkumu vyplývá, že 76 % klientů kupuje byt pro vlastní bydlení, 14 % pro své děti a 10 % na investici za účelem pronájmu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dolní Cerekev podává ÚS kvůli možné podjatosti MŽP kvůli úložišti.

Městys Dolní Cerekev podal ÚS díky dosavadnímu řešení námitky obcí o možné podjatosti MŽP v procesu přípravy stavby hlubinného úložiště radioaktivních odpadů. Ministerstvo vyřizuje žádosti SÚRAO o stanovení průzkumných území pro úložiště. Více»

Hlavní město podepíše smlouvy s pachtýři.

Praha uzavře pachtovní smlouvy na 12 zemědělských pozemků, tj. celkem 187 ha s ekologicky hospodařícími farmáři. Jedná se např. o katastry Běchovice, Dolních a Horních Počernic, Dubče, Kyjí, Vysočan, Třeboradic a Točné. Více»

Magistrát hl. m. musí u Budějovické opětovně rozhodnout.

Magistrátní odbor stavebního řádu bude muset znovu projednat umístění stavby administrativního centra Budějovická, s nímž nesouhlasí Městská část Praha 4. Více»

Provoz dobíjecí infrastruktury pro elektroauta dál roste.

Přibyly desítky dobíjecích stanic. Více»

Administrativní budovy v metropoli stárnou.

Realitní trh je v očekávání strategických rekonstrukcí. Více»

Všechny články a aktuality »»