Provozuje:
Juris Real Estate

Proti systému kompenzací se ohradila i komora fitness.

Proti systému kompenzací, které na tiskové konferenci po jednání vlády představil ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) se ohradila i Česká komora fitness.

Proti systému kompenzací se ohradila i komora fitness.

autor. JURIS REAL, ČTK

Proti systému kompenzací, které na tiskové konferenci po jednání vlády představil ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) se ohradila i Česká komora fitness.

Vyzvala vládu, aby nastavila jednoduchý a funkční systém podpory, nebo za přísných pravidel umožnila provoz vnitřních sportovišť. ČTK to řekla prezidentka České komory fitness Jana Havrdová.

V rámci nového programu náhrad by podnikatelé, kteří zaznamenali propad tržeb alespoň o 50 procent, měli dostat příspěvek 500 korun na den za každého zaměstnance.

Nový systém kompenzací nahradí podle Havlíčka specifické dotační tituly, dále fungovat by měl jen vedle programu na podporu zaměstnanosti Antivirus a kompenzačního bonusu pro živnostníky. V něm chce ministerstvo financí pomoc zvýšit z 500 korun na den na 1 000 korun.

Zvýšení kompenzačního bonusu je podle Havrdové vítaným krokem, profesní organizace o něj dlouhodobě žádaly. V případě sportovišť pomůže trenérům. Pro podnikatele s provozovnou bude ale fatální problém, pokud už nebude pokračovat program COVID nájemné.

"Světlo na konci tunelu pro náš sektor představoval nový univerzální program, který by pracoval s parametry propadu tržeb a který představila Hospodářská komora už v prosinci loňského roku," upozornila Havrdová.

Nový návrh plošných kompenzací, tak jak byl v pondělí (minulý týden) představen, je podle Havrdové nepřijatelný, jeho nastavení se vymyká všem dosavadním jednáním. K záchraně podnikání nepřispěje.

"Pokud vláda nechce nebo nemůže kompenzovat podnikatelům náklady, ať umožní za jasně definovaných pravidel provoz. Jsme připraveni splnit přísná hygienická i bezpečnostní kritéria," dodala Havrdová.

Nový systém kompenzací kritizuje také Asociace hotelů a restaurací ČR, podle které sníží dosavadní podporu uzavřeným provozům o 75 procent.

Hospodářská komora vyzvala vládu, aby se vrátila k původním principům programu, kdy by stát poskytl náhrady podle poklesu tržeb, nebo souboru nákladových položek.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Závěr NS neobstojí, uvedl ÚS v kauze exekuce majetku babičky.

Výklad Nejvyššího soudu je formalistický, nedostatečný, v hodnotovém rozporu se samotnou koncepcí vyživovací povinnosti a péče o nezaopatřené děti ve smyslu Listiny, uvedl Ústavní soud. Více»

Novela vodního zákona se vrací do druhého čtení.

Poslanci doplní návrhy. Více»

E.ON zlevnil energie s fixací.

Od května sníží ceny plynu i klientům bez závazku. Více»

Vinaři se vyjádří k situaci ve vinicích a vyčíslí škody způsobené mrazy.

ČTK bude dnes od 11:55 hod. živě vysílat tiskovou konferenci Svazu vinařů ČR k aktuální situaci ve vinicích a vyčíslení škod, které napáchaly mrazy. Zúčastní se jí prezident svazu Martin Chlad a zástupci všech vinařských podoblastí. Více»

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Všechny články a aktuality »»