Provozuje:
Juris Real Estate

Půjčky banky asi zdražovat nebudou, výjimku budou představovat hypotéky.

Česká národní banka znovu zvýšila úrokové sazby. Banky tvrdí, že běžných půjček se zdražování nedotkne. Hypoték pak nejspíš ano.

Půjčky banky asi zdražovat nebudou, výjimku budou představovat hypotéky.

autor. JURIS REAL

Česká národní banka znovu zvýšila úrokové sazby. Banky tvrdí, že běžných půjček se zdražování nedotkne. Hypoték pak nejspíš ano.

“Pečlivě sledujeme situaci na hypotečním trhu a na případný vývoj zareagujeme. Navýšení úrokových sazeb o 25 bazických bodů máme v plánu ve střednědobém výhledu promítnout do úrokových sazeb hypotečních úvěrů. Navyšovat sazbu spotřebitelských úvěrů nyní neplánujeme,” řekl manažer Moneta Money Bank pro úvěrové produkty Tomáš Kostrhoun. “U hypoték ve velmi krátkodobém horizontu změnu zatím ještě nechystáme, ale tendence zvyšování sazeb je vzhledem k vývoji sazeb na trhu do budoucna zřejmá a úpravě sazeb směrem nahoru se pouze těžko vyhneme,” uvedl mluvčí banky Pavel Vlček.

Filip Hrubý, tiskový mluvčí České spořitelny uvedl, že zvyšování úroků na depozitech nedává v tuto chvíli pro banku ekonomický smysl. Podle něj z hlediska hospodaření banky jsou úroky na depozitech a u úvěrů spojité nádoby. V případě že banka zvýší úroky na vkladech, obvykle v důsledku toho zdraží spotřebitelské úvěry, které v poslední době kontinuálně zlevňují. Některé banky přitom úroky u vkladů zvyšují. “Od pondělí 6. srpna zvedáme úrokové sazby na všech termínovaných vkladech, a to v průměru o 0,5 procentního bodu,” uvedl ředitel retailového bankovnictví Banky Creditas Jan Jeřábek.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

O2 arena očekává na MS v hokeji vyšší návštěvnost.

Po rockerech z Kabátu zazpívá na hokejovém šampionátu operní pěvec Plachetka. Více»

V centru metropole byla otevřena nová Síň slávy českého hokeje.

Tři dny před startem MS v hokeji a téměř rok po zavření reprezentačních prostor v Galerii Harfa byla dnes v centru Prahy otevřena kamenná Síň slávy českého hokeje. Více»

Liberty Ostrava tvrdí, že uhradila nedoplatky na sociálním pojištění.

Hutní společnost Liberty Ostrava tvrdí, že České správě sociálního zabezpečení (ČSSZ) uhradila nedoplatky na sociálních odvodech. Více»

Radní odložili rozhodnutí o plastice Moskva Praha v metru B Anděl.

Pražští radní odložili rozhodnutí o budoucnosti bronzové plastiky s nápisem Moskva-Praha, která je umístěna ve vestibulu stanice metra B Anděl u výstupu Na Knížecí. Více»

Veřejnosti se po zimní pauze otevřela zahrada Strakovy akademie.

Občané ji mohou navštívit každou sobotu až do poloviny října. Více»

Všechny články a aktuality »»