Provozuje:
Juris Real Estate

Radnice městské části Praha 10 zjišťovala, jak nájemci užívají obecní byty.

Až 10% městských bytů není využíváno tak, jak se má!

Radnice městské části Praha 10 zjišťovala, jak nájemci užívají obecní byty.

autor. JURIS REAL

Až 10% městských bytů není využíváno tak, jak se má! Toto zjištění vyplývá z předběžných výsledků kontroly bytů, které si objednala radnice desáté městské části. Kontroloři prošli od loňského listopadu zhruba pět a půl tisíce bytů v 630 domech, které městské části mají zůstat i po skončení plánované privatizace. Prvním prohřeškem, které úředníci prověřují, jsou černé pronájmy. Nájemci svůj byt často pronajímají dalším lidem, ale za vyšší cenu, než jakou sami platí městu. Dalším nešvarem jsou tzv. prázdné byty. Často totiž dochází k tomu, že nájemci mají ještě jeden dům či byt, ale obecního bytu s regulovaným nájemným se vzdát nechtějí. Kontroloři zároveň zjišťují, kolik lidí v bytě bydlí a jestli jejich počet odpovídá počtu přihlášených osob. Poslední věcí, o kterou se kontroloři zajímali, jsou nepovolené úpravy bytů. Nájemci si často mění třeba předsíň na kuchyni, aby si zvětšili obytnou plochu bytu. Kontroly přitom nejsou jediné, co letos potká nájemce obecních bytů. Po kontrolorech by do domu totiž měli dorazit i dělníci.

Společný tým realitních makléřů, právníků, hypotečních poradců vám ochotně pomůže s výkupy: činžovních domů, bytů v osobním vlastnictví, nájemních bytů a "družstevních bytů". Při koupi vytoužené nemovitosti se poraďte s odborníky. Neseďte doma u počítače a přijďte k nám do kanceláře. Veškerý právní i hypoteční servis vám profesionálně zajistíme.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru