Provozuje:
Juris Real Estate

Rozšíření Mladoboleslavské dálnice na šest pruhů dostalo zelené razítko.

Současný harmonogram počítá se zahájením stavby v roce 2024. Už nyní se však hovoří o dvouletém zpoždění.

Rozšíření Mladoboleslavské dálnice na šest pruhů dostalo zelené razítko.

autor. JURIS REAL, Zdopravy.cz

Současný harmonogram počítá se zahájením stavby v roce 2024. Už nyní se však hovoří o dvouletém zpoždění.

Projekt rozšíření dálnice D10 mezi Prahou a Mladou Boleslaví na celkem šest jízdních pruhů získal souhlasné závazné stanovisko v rámci posouzení vlivu na životní prostředí (EIA). Rozšíření jednoho z nejvytíženějších úseků české dálniční sítě o čtyři metry na obě strany se tak opět přiblížilo, přestože přesnější harmonogram výstavby ještě není znám, což byla ostatně jedna z připomínek, která z procesu EIA vzešla.

Současný harmonogram totiž počítá se zahájením stavby již na začátku roku 2024 a s kompletním dokončením do konce roku 2030. Už nyní se však hovoří o minimálně dvouletém zpoždění. Zpřesnit by se měla také etapizace. V současnosti je už např. jasné, že se nebude stavět po celé délce úseku zároveň. První na řadu přijde ten mezi exitem 3 a Brandýsem nad Labem, jelikož je zde příprava nejdále a nečeká se zde odpor obyvatel. Ten je nejsilnější v Benátkách nad Jizerou, kde si rozšíření vyžádá demolici čtyřech domů v části Kbel. Benátecký stavební úřad se ostatně podle EIA proti projektu postavil a další




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Většina pracovníků hutě Liberty Ostrava bude doma dalších šest týdnů.

Většina zaměstnanců hutě Liberty Ostrava bude dalších šest týdnů doma za stejných podmínek jako dosud. Rozhodnutí o překážkách na straně zaměstnavatele, kvůli nimž zaměstnanci nemohou chodit do práce, firma prodloužila do 30. června. Více»

Estonci schválili zákon o použití ruského majetku k úhradě válečných škod.

Estonský parlament schválil zákon, který umožňuje použít ruský majetek, zmrazený v této pobaltské zemi na základě mezinárodních sankcí, na nápravu škod způsobených Ukrajině válkou. Více»

EK mírně zlepšila odhad letošního růstu české ekonomiky.

Hrubý domácí produkt České republiky se podle nové prognózy Evropské komise zvýší o 1,2 procenta, zatímco v únoru EK jeho růst odhadovala na 1,1 procenta. Více»

MS v Brně uložil v souvislosti s bytovou kauzou dva podmíněné tresty.

Městský soud v Brně na veřejném zasedání uložil dvěma obžalovaným kvůli podplácení podmíněné a peněžité tresty v souvislosti s tzv. brněnskou bytovou kauzou. Soud schválil dohodu o vině a trestu, rozhodnutí je tedy pravomocné. Více»

Na sněhovém poli Mapa republiky je okolo čtyř metrů sněhu.

Na sněhovém poli známém jako Mapa republiky ve východních Krkonoších je stále okolo čtyř metrů sněhu. Z úbočí Studniční hory by mohlo zmizet na přelomu června a července, řekl ČTK mluvčí Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) Radek Drahný. Více»

Všechny články a aktuality »»