Provozuje:
Juris Real Estate

Síť COOP rozvíjí automatizované prodejny a kavárny.

Družstevní síť COOP, která provozuje prodejny převážně v menších městech a ve větších vesnicích, plánuje vyjma rozvoje automatizovaných prodejen i rozvoj malých kaváren přímo v prodejnách.

Síť COOP rozvíjí automatizované prodejny a kavárny.

autor. JURIS REAL, ČTK

Družstevní síť COOP, která provozuje prodejny převážně v menších městech a ve větších vesnicích, plánuje vyjma rozvoje automatizovaných prodejen i rozvoj malých kaváren přímo v prodejnách.

Vytváří také franšízové prodejny, na jejichž provozu se podílí s danou obcí, informoval na brněnské konferenci Očekávaný vývoj v potravinářském průmyslu ředitel rozvoje a marketingu Lukáš Němčík.

Rozvoj automatizovaných prodejen je podle COOP úspěšný koncept, příští rok v létě už jich chce mít družstvo nejméně 70. Ještě na začátku podzimu mluvil Němčík o padesátce. Jde tak o více než dvojnásobný růst proti aktuálnímu stavu.

"Nečekali jsme, že boom bude tak velký," oznámil Němčík. Dodal, že lidé si bezobslužné obchody oblíbili a zároveň je jejich provoz velmi bezpečný.

"Když jste v obchodě sám a při příchodu jste identifikován, krádež si rozmyslíte. Navíc jste za zavřenými dveřmi a při odchodu musíte počkat, než se vám znovu otevřou. Odhaduji, že podíl krádeží v běžném a automatizovaném provozu je tak pět ku jedné," řekl Němčík.

V automatizovaném obchodě sleduje pohyb zákazníků umělá inteligence. Při nestandardním dění upozorní dispečera, který vyhodnotí, zda je třeba zasáhnout.

Druhým krokem k budoucnosti prodejen na malých městech a na venkově je integrace kavárny přímo do prodejny. I tento koncept se na prvních místech velmi osvědčuje.

"V těchto sídlech kavárny nejsou, hospoda otevírá až odpoledne a procházet se po návsi také není to nejlepší. Když se chtějí lidé na hodinu potkat, tak žádnou možnost nemají. Chceme tím vytvořit místo pro komunitní setkávání. V prodejně máme sladký i slaný sortiment, stačí tam umístit kávovar, ve větších prodejnách můžeme zařídit i rozpékání," sdělil Němčík.

Připomněl, že i v případě kaváren jde družstvo cestou lokálních zdrojů a kávu do nich dodávají místní pražírny.

Družstvo se podle Němčíka pustilo také do vytváření sítě franšízových obchodů, které však nenabízí právnickým osobám, ale výhradně obcím.

"Obce hradí náklady na prostor a obsluhu, my prodejnu vybavíme a zásobujeme a děláme účetnictví. Jedna z prvních na Orlickoústecku v malé obci funguje celý den v bezobslužném režimu. Jen paní z knihovny přijde ráno na dvě hodiny poklidit a připravit zboží a starosta se rozhodl pro minimální marži. Zboží je tu tak levnější než v okolí, takže místní si velmi rychle zvykli, že zde mohou za dobrou cenu nakoupit, nemusí jezdit do okolí a tržby odpovídají prodejnám ve větších obcích," uvedl Němčík.

Pod značkou COOP funguje v republice zhruba 2 500 prodejen. Letos se prodejní síť rozrostla o 60 prodejen, které družstevní síť koupila od krachující společnosti ROSA market, která provozovala prodejny Enapo.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dolní Cerekev podává ÚS kvůli možné podjatosti MŽP kvůli úložišti.

Městys Dolní Cerekev podal ÚS díky dosavadnímu řešení námitky obcí o možné podjatosti MŽP v procesu přípravy stavby hlubinného úložiště radioaktivních odpadů. Ministerstvo vyřizuje žádosti SÚRAO o stanovení průzkumných území pro úložiště. Více»

Hlavní město podepíše smlouvy s pachtýři.

Praha uzavře pachtovní smlouvy na 12 zemědělských pozemků, tj. celkem 187 ha s ekologicky hospodařícími farmáři. Jedná se např. o katastry Běchovice, Dolních a Horních Počernic, Dubče, Kyjí, Vysočan, Třeboradic a Točné. Více»

Magistrát hl. m. musí u Budějovické opětovně rozhodnout.

Magistrátní odbor stavebního řádu bude muset znovu projednat umístění stavby administrativního centra Budějovická, s nímž nesouhlasí Městská část Praha 4. Více»

Provoz dobíjecí infrastruktury pro elektroauta dál roste.

Přibyly desítky dobíjecích stanic. Více»

Administrativní budovy v metropoli stárnou.

Realitní trh je v očekávání strategických rekonstrukcí. Více»

Všechny články a aktuality »»