Provozuje:
Juris Real Estate

Skládka v pražských Ďáblicích se má i nadále rozšiřovat.

Současná diskuse o změně územního plánu hlavního města Prahy se zdaleka nejvíce dotýká severní části české metropole. Městské čtvrtě jako Ďáblice, Dolní Chabry a Březiněves totiž čekají významné změny, pokud bude návrh nového územního plánu schválen.

Skládka v pražských Ďáblicích se má i nadále rozšiřovat.

Současná diskuse o změně územního plánu hlavního města Prahy se zdaleka nejvíce dotýká severní části české metropole. Městské čtvrtě jako Ďáblice, Dolní Chabry a Březiněves totiž čekají významné změny, pokud bude návrh nového územního plánu schválen.

autor. JURIS REAL

Zastupitelstvo magistrátu hlavního města Prahy schválilo několik návrhů na změnu územního plánu, u nichž členové zastupitelstva chtějí, aby se projednávaly přednostně.

Je mezi nimi i návrh (pozn. konkrétní plán) magistrátu hlavního města Prahy povolit rozšíření skládky v Ďáblicích, nicméně obyvatelé severní části Prahy jsou tvrdě proti tomu. Proti rozšíření problematické skládky se dokonce na začátku měsíce listopadu konalo v Ďáblicích dle zákona č. 22/2004 Sb. místní referendum, ve kterém se proti záměru rozšířit skládku vyslovilo více než 90 % voličů. Avšak zmíněné referendum bylo neplatné, protože k němu přišlo pouze 32 % registrovaných voličů. Proti plánovanému rozšíření skládky se postavila mj. i radnice v Dolních Chabrech. Tato městská čtvrť teď dokonce hodlá podat na magistrát hlavního města správní žalobu, pakliže ten neodstraní konkrétní údajné nedostatky z konceptu územního plánu. Ten prý není připraven v souladu se stavebním zákonem. Městská čtvrť Dolní Chabry tvrdí, že v konceptu chybí zejména posouzení vlivu skládky na životní prostředí (pozn. především na lidské zdraví) a v plánu nejsou ani vymezeny pozemky, kterých se dotýkají veřejně prospěšné stavby (pozn. pozemky, které jsou potřebné pro veřejně prospěšné stavby jdou totiž podle platné legislativy - přesněji řečeno podle zákona 184/2006 Sb., o vyvlastňování - legálně vyvlastnit). Pakliže by byl tímto způsobem schválen případný návrh územního plánu, lze jej podle názorů odborníků z Ekologického právního servisu u Nejvyššího správního soudu v Brně úspěšně zažalovat. Územní plán je nyní ve fázi konceptu, a tudíž je podle něj možné zatím jen k němu podávat připomínky a námitky a čekat, jak se s tím magistrát hlavního města Prahy pro futuro (pozn. do budoucna) vypořádá.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»