Provozuje:
Juris Real Estate

Skládka v pražských Ďáblicích se má i nadále rozšiřovat.

Současná diskuse o změně územního plánu hlavního města Prahy se zdaleka nejvíce dotýká severní části české metropole. Městské čtvrtě jako Ďáblice, Dolní Chabry a Březiněves totiž čekají významné změny, pokud bude návrh nového územního plánu schválen.

Skládka v pražských Ďáblicích se má i nadále rozšiřovat.

Současná diskuse o změně územního plánu hlavního města Prahy se zdaleka nejvíce dotýká severní části české metropole. Městské čtvrtě jako Ďáblice, Dolní Chabry a Březiněves totiž čekají významné změny, pokud bude návrh nového územního plánu schválen.

autor. JURIS REAL

Zastupitelstvo magistrátu hlavního města Prahy schválilo několik návrhů na změnu územního plánu, u nichž členové zastupitelstva chtějí, aby se projednávaly přednostně.

Je mezi nimi i návrh (pozn. konkrétní plán) magistrátu hlavního města Prahy povolit rozšíření skládky v Ďáblicích, nicméně obyvatelé severní části Prahy jsou tvrdě proti tomu. Proti rozšíření problematické skládky se dokonce na začátku měsíce listopadu konalo v Ďáblicích dle zákona č. 22/2004 Sb. místní referendum, ve kterém se proti záměru rozšířit skládku vyslovilo více než 90 % voličů. Avšak zmíněné referendum bylo neplatné, protože k němu přišlo pouze 32 % registrovaných voličů. Proti plánovanému rozšíření skládky se postavila mj. i radnice v Dolních Chabrech. Tato městská čtvrť teď dokonce hodlá podat na magistrát hlavního města správní žalobu, pakliže ten neodstraní konkrétní údajné nedostatky z konceptu územního plánu. Ten prý není připraven v souladu se stavebním zákonem. Městská čtvrť Dolní Chabry tvrdí, že v konceptu chybí zejména posouzení vlivu skládky na životní prostředí (pozn. především na lidské zdraví) a v plánu nejsou ani vymezeny pozemky, kterých se dotýkají veřejně prospěšné stavby (pozn. pozemky, které jsou potřebné pro veřejně prospěšné stavby jdou totiž podle platné legislativy - přesněji řečeno podle zákona 184/2006 Sb., o vyvlastňování - legálně vyvlastnit). Pakliže by byl tímto způsobem schválen případný návrh územního plánu, lze jej podle názorů odborníků z Ekologického právního servisu u Nejvyššího správního soudu v Brně úspěšně zažalovat. Územní plán je nyní ve fázi konceptu, a tudíž je podle něj možné zatím jen k němu podávat připomínky a námitky a čekat, jak se s tím magistrát hlavního města Prahy pro futuro (pozn. do budoucna) vypořádá.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dolní Cerekev podává ÚS kvůli možné podjatosti MŽP kvůli úložišti.

Městys Dolní Cerekev podal ÚS díky dosavadnímu řešení námitky obcí o možné podjatosti MŽP v procesu přípravy stavby hlubinného úložiště radioaktivních odpadů. Ministerstvo vyřizuje žádosti SÚRAO o stanovení průzkumných území pro úložiště. Více»

Hlavní město podepíše smlouvy s pachtýři.

Praha uzavře pachtovní smlouvy na 12 zemědělských pozemků, tj. celkem 187 ha s ekologicky hospodařícími farmáři. Jedná se např. o katastry Běchovice, Dolních a Horních Počernic, Dubče, Kyjí, Vysočan, Třeboradic a Točné. Více»

Magistrát hl. m. musí u Budějovické opětovně rozhodnout.

Magistrátní odbor stavebního řádu bude muset znovu projednat umístění stavby administrativního centra Budějovická, s nímž nesouhlasí Městská část Praha 4. Více»

Provoz dobíjecí infrastruktury pro elektroauta dál roste.

Přibyly desítky dobíjecích stanic. Více»

Administrativní budovy v metropoli stárnou.

Realitní trh je v očekávání strategických rekonstrukcí. Více»

Všechny články a aktuality »»