Provozuje:
Juris Real Estate

Slavný hotel Imperial je na prodej.

Odbory požadují za budovu, kde má restauraci Pohlreich, přes dvě miliardy.

Slavný hotel Imperial je na prodej.

autor. JURIS REAL, Hospodářské noviny

Odbory požadují za budovu, kde má restauraci Pohlreich, přes dvě miliardy.

Na pražském realitním trhu se schyluje k prodeji jednoho z ikonických hotelů.

Odborové svazy totiž spustily výběrové řízení, do nějž se mohou hlásit zájemci o hotel Imperial. Budovu stojící na rohu ulic Na Poříčí a Zlatnická v historickém centru Prahy si cení minimálně na 2,15 miliardy korun.

Luxusní pětihvězdičkový hotel byl vystavěný na počátku 20. století. Otevřený je od 1. prosince 1914. Stavba v uměleckém stylu art deco kloubící kubistické a secesní prvky se objevila např. ve slavném filmu Kristián z roku 1939. V posledních letech je známá především díky restauraci Café Imperial, kterou spoluvlastní populární kuchař Zdeněk Pohlreich.

Odbory dům získaly po komunistickém převratu v roce 1948. Budova jim zůstala i po revoluci. Aktuálně je ve vlastnictví Majetkové, správní a delimitační unie odborových svazů. Organizace sdružující dvacet svazů nechala dům mezi lety 2005 a 2007 zrekonstruovat. „Naši společníci se nyní rozhodli budovu prodat. Rozhodně to ale neznamená, že bychom zcela opouštěli hotelový byznys,“ sdělil HN Jiří Bulan, který má prodej a pronájem nemovitostí v organizaci na starosti. Unie vlastní například budovu dalšího pražského hotelu Olšanka v Praze 3 a v portfoliu má rovněž horské penziony.

Nabídky budou odbory přijímat do 15.4.2024. Rozhodujícím kritériem je cena. Ta by měla činit minimálně 2,15 miliardy korun. Samotnou imobílii prodávající zhodnotil min. na 2,11 miliardy, 40 milionů pak požaduje za movitý majetek a zhruba na 300 tisíc si cení ochrannou známku.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dolní Cerekev podává ÚS kvůli možné podjatosti MŽP kvůli úložišti.

Městys Dolní Cerekev podal ÚS díky dosavadnímu řešení námitky obcí o možné podjatosti MŽP v procesu přípravy stavby hlubinného úložiště radioaktivních odpadů. Ministerstvo vyřizuje žádosti SÚRAO o stanovení průzkumných území pro úložiště. Více»

Hlavní město podepíše smlouvy s pachtýři.

Praha uzavře pachtovní smlouvy na 12 zemědělských pozemků, tj. celkem 187 ha s ekologicky hospodařícími farmáři. Jedná se např. o katastry Běchovice, Dolních a Horních Počernic, Dubče, Kyjí, Vysočan, Třeboradic a Točné. Více»

Magistrát hl. m. musí u Budějovické opětovně rozhodnout.

Magistrátní odbor stavebního řádu bude muset znovu projednat umístění stavby administrativního centra Budějovická, s nímž nesouhlasí Městská část Praha 4. Více»

Provoz dobíjecí infrastruktury pro elektroauta dál roste.

Přibyly desítky dobíjecích stanic. Více»

Administrativní budovy v metropoli stárnou.

Realitní trh je v očekávání strategických rekonstrukcí. Více»

Všechny články a aktuality »»