Provozuje:
Juris Real Estate

Spravedlnost kvůli potížím stopla předávání justičních pohledávek celní správě.

Ministerstvo spravedlnosti na počátku března pozastavilo proces předávání vymáhání justičních pohledávek Celní správě. Oznámilo to dopisem předsedům krajských soudů.

Spravedlnost kvůli potížím stopla předávání justičních pohledávek celní správě.

autor. JURIS REAL, Česká justice

Ministerstvo spravedlnosti na počátku března pozastavilo proces předávání vymáhání justičních pohledávek Celní správě. Oznámilo to dopisem předsedům krajských soudů.

O předání agendy bylo rozhodnuto na konci minulého roku, schválením tzv. vládních konsolidačních opatření.

České justici to potvrdil mluvčí ministerstva Vladimír Řepka. „Ano, došlo k pozastavení procesu, a to z důvodu potřeby vyřešení kompetencí dělené správy a případné úpravy pohledávek z peněžitých trestů,“ sdělil České justici Řepka. Podle zjištění České justice k tomu MSp přistoupilo v reakci na komplexní připomínky, které k podobě schváleného procesu obdrželo od Městského soudu v Praze (MS). V dokumentu se zevrubně popisuje několik problémů, které proces provází, a to včetně primární nejasnosti ohledně toho, zda dochází k předání pohledávky jako takové, anebo pouze oprávnění k jejímu vymáhání.

Soudy přitom již přišly o cca 120 tabulkových míst zaměstnanců, kteří měli tuto věc na starosti. Jak se ovšem popisuje ve zmíněných připomínkách MS v Praze, soudům by podle převažujícího výkladu přijatých opatření měla správa pohledávek zůstat a Celní správa by měla mít na starost pouze jejich vymáhání.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Končící topnou sezonu v ČR výrazně ovlivnilo teplé počasí.

Teplárny po celé zemi tak zaznamenaly meziročně nižší odběry, pokles se většinou pohyboval mezi pěti až 15 procenty, zjistila ČTK. Více»

Elektřina i plyn v EU ve druhém pololetí zlevnily.

V České republice elektřina naopak zdražila. Více»

Mráz měl negativní vliv rovněž na lesy.

Buky, duby i jedle částečně pomrzly. Více»

Roztyly Plaza se v roce 2024 stala 1. nově otevřenou komer. budovou v metropoli.

Společnost Passerinvest Group otevřela svou v březnu zkolaudovanou administrativní budovu Roztyly Plaza svým nájemcům. Ta se nachází v Praze 11, přímo u stanice metra C Roztyly. Jedná se o první budovu plánové výstavby v lokalitě. Více»

Součástí brněnského projektu Dornych bude lifestylový hotel NYX.

Projekt Dornych skupiny Crestyl, který v následujících letech nahradí staré obchodní centrum v sousedství brněnského hlavního nádraží, nabídne i hotel. Více»

Všechny články a aktuality »»