Provozuje:
Juris Real Estate

Stavba depozitáře Národní galerie Praha bude stát více než dvě miliardy Kč.

Stavba depozitáře Národní galerie Praha (NPG) v Jinonicích bude podle ministra kultury Martina Baxy (ODS) stát přes dvě miliardy korun. Ministr to uvedl při interpelacích ve Sněmovně.

Stavba depozitáře Národní galerie Praha bude stát více než dvě miliardy Kč.

autor. JURIS REAL, ČTK

Stavba depozitáře Národní galerie Praha (NPG) v Jinonicích bude podle ministra kultury Martina Baxy (ODS) stát přes dvě miliardy korun. Ministr to uvedl při interpelacích ve Sněmovně.

Předloni galerie počítala s částkou 1,3 miliardy korun. Připustila ale, že s ohledem na rostoucí ceny materiálů a stavebních prací lze předpokládat zvýšení nákladů.

"Prioritu dostane výstavba depozitáře Národní galerie v Jinonicích. Jedná se o novostavbu za více než dvě miliardy korun, která je nezbytně nutná k tomu, aby se mohly rozvíjet ostatní aktivity a činnosti Národní galerie," sdělil ministr.

Stavba je podle něj na úrovni přípravy dokumentace. Podle Baxy nemá smysl investovat větší sumy do Veletržního paláce, který po dokončení depozitáře čeká rekonstrukce.

Baxa plánuje změnu postavení garanční rady NGP, která by se měla stát pružnějším a "míň poradním" orgánem, ale nástrojem pro komunikaci s odbornou veřejností. Koncept chce představit v brzké době. Areál depozitáře vznikne podle návrhu studia JIKA-CZ, který NGP vybrala v architektonické soutěži. Investorem bude stát. Podle dřívějších informací nabídne areál mimo prostor pro péči o umělecká díla také veřejně přístupnou část - otevřený depozitář a veřejné edukační programy.

Stávající depozitáře jsou podle galerie již zcela zaplněné a neumožňují vhodné ukládání dalších sbírkových předmětů. Součástí komplexu mají být restaurátorské ateliéry, laboratoře a digitalizační centrum. Vybraná umělecká díla budou umístěna i v exteriéru, ve veřejnosti přístupném sochařském parku.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Většina pracovníků hutě Liberty Ostrava bude doma dalších šest týdnů.

Většina zaměstnanců hutě Liberty Ostrava bude dalších šest týdnů doma za stejných podmínek jako dosud. Rozhodnutí o překážkách na straně zaměstnavatele, kvůli nimž zaměstnanci nemohou chodit do práce, firma prodloužila do 30. června. Více»

Estonci schválili zákon o použití ruského majetku k úhradě válečných škod.

Estonský parlament schválil zákon, který umožňuje použít ruský majetek, zmrazený v této pobaltské zemi na základě mezinárodních sankcí, na nápravu škod způsobených Ukrajině válkou. Více»

EK mírně zlepšila odhad letošního růstu české ekonomiky.

Hrubý domácí produkt České republiky se podle nové prognózy Evropské komise zvýší o 1,2 procenta, zatímco v únoru EK jeho růst odhadovala na 1,1 procenta. Více»

MS v Brně uložil v souvislosti s bytovou kauzou dva podmíněné tresty.

Městský soud v Brně na veřejném zasedání uložil dvěma obžalovaným kvůli podplácení podmíněné a peněžité tresty v souvislosti s tzv. brněnskou bytovou kauzou. Soud schválil dohodu o vině a trestu, rozhodnutí je tedy pravomocné. Více»

Na sněhovém poli Mapa republiky je okolo čtyř metrů sněhu.

Na sněhovém poli známém jako Mapa republiky ve východních Krkonoších je stále okolo čtyř metrů sněhu. Z úbočí Studniční hory by mohlo zmizet na přelomu června a července, řekl ČTK mluvčí Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) Radek Drahný. Více»

Všechny články a aktuality »»