Provozuje:
Juris Real Estate

Stavba nové trasy pražského metra D započne 21. dubna.

Pražský dopravní podnik (dále jen "DPP") začne 21. dubna stavět novou linku metra D. ČTK to sdělil vedoucí odboru komunikace podniku Daniel Šabík.

Stavba nové trasy pražského metra D započne 21. dubna.

autor. JURIS REAL, ČTK

Pražský dopravní podnik (dále jen "DPP") začne 21. dubna stavět novou linku metra D. ČTK to sdělil vedoucí odboru komunikace podniku Daniel Šabík.

Jako první vznikne část trasy z Pankráce na Nové Dvory, náklady by měly být při započtení inflace zhruba 52,09 miliardy korun. Nyní se na místě stavba připravuje.

DPP začátkem letošního roku dokončil geologický průzkum, který na Pankráci prováděl na čtyřech místech a vyhloubené stavby využije při stavbě linky. Koncem března pak podnik získal stavební povolení.

Stavbu na základě tendru provede sdružení společností Subterra, Hochtief, Strabag, Hochtief Infrastructure a Ed. Züblin AG. Po dokončení prvního úseku z Pankráce na Nové Dvory bude stavba pokračovat do Depa Písnice a v budoucnu má být postaven úsek z Pankráce na náměstí Míru.

Příprava stavby se potýkala s řadou problémů. Hlavní město se muselo dohodnout s vlastníky pozemků podél plánované trasy.

Sdružení Pankrácká společnost podalo proti stavbě několik stížností, mimo jiné obvinilo magistrát ze systémové podjatosti, což ministerstvo dopravy následně zamítlo.

Od stejných stěžovatelů řešilo i stížnost proti vydání stavebního povolení.

Antimonopolní úřad se zabýval také stížností na tendr, ve kterém DPP vybíral zhotovitele stavby. Také tato stížnost byla zamítnuta.

Naposledy se pak podnik dostal do sporu se společností Inženýring dopravních staveb, která pro stavbu zajišťuje technický dozor.

Obě firmy nicméně uvedly, že i přes medializované spory smlouva na dozor platí a stavba ohrožena není.

Pro letošní rok vyčlenilo hlavní město v rozpočtu na stavbu metra více než čtyři miliardy korun.

Podle dřívějších vyjádření představitelů Prahy bude magistrát stavbu platit jak ze svého rozpočtu, tak o financování prostřednictvím úvěru město jedná s Evropskou investiční bankou (EIB). Zároveň bude apelovat na vládu, aby se stavbou pomohla.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Závěr NS neobstojí, uvedl ÚS v kauze exekuce majetku babičky.

Výklad Nejvyššího soudu je formalistický, nedostatečný, v hodnotovém rozporu se samotnou koncepcí vyživovací povinnosti a péče o nezaopatřené děti ve smyslu Listiny, uvedl Ústavní soud. Více»

Novela vodního zákona se vrací do druhého čtení.

Poslanci doplní návrhy. Více»

E.ON zlevnil energie s fixací.

Od května sníží ceny plynu i klientům bez závazku. Více»

Vinaři se vyjádří k situaci ve vinicích a vyčíslí škody způsobené mrazy.

ČTK bude dnes od 11:55 hod. živě vysílat tiskovou konferenci Svazu vinařů ČR k aktuální situaci ve vinicích a vyčíslení škod, které napáchaly mrazy. Zúčastní se jí prezident svazu Martin Chlad a zástupci všech vinařských podoblastí. Více»

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Všechny články a aktuality »»