Provozuje:
Juris Real Estate

Stavební úřad včera vydal kolaudaci stadionu v Hradci Králové.

Stavební úřad včera vydal kolaudaci větší části nového multifunkčního fotbalového stadionu v Hradci Králové. ČTK to řekl náměstek primátorky pro investice Lukáš Řádek (TOP 09).

Stavební úřad včera vydal kolaudaci stadionu v Hradci Králové.

autor. JURIS REAL, ČTK

Stavební úřad včera vydal kolaudaci větší části nového multifunkčního fotbalového stadionu v Hradci Králové. ČTK to řekl náměstek primátorky pro investice Lukáš Řádek (TOP 09).

Prvnímu domácímu utkání v hradecké aréně 5. srpna tak už nic nebrání. Otevření stadionu, jehož dokončení se oproti plánům zpozdilo, umožňuje dohoda města a zhotovitele stavby o převzetí a užívání větší části stavby. "Stavební úřad má aktuálně k dispozici veškeré potřebné doklady proto to, aby mohl vydat kolaudační souhlas, který právě sepisuje. Stavební úřad nyní vydává kolaudační souhlas. Městu tak nic nebrání převzetí části multifunkčního fotbalového stadionu," sdělil v 9:00 hod. ČTK Řádek.

Stavba arény za 763 milionů korun včetně DPH nabrala zpoždění, začala v srpnu 2021 a původně měla být hotová k 30. červnu. K tomu ale nedošlo. Podle posledních informací radnice by stadion jako celek měl získat kompletní kolaudaci, tedy včetně např. nedokončených ubytovacích kapacit, do konce srpna. Dílčí kolaudace stadionu je klíčová pro odehrání nejen sobotního, ale i dalších prvoligových utkání v Hradci Králové. Základní myšlenkou dohody je, že první domácí fotbalový zápas se v sobotu odehraje v režimu spoluodpovědnosti zhotovitele. V čele stavebního konsorcia stojí stavební firma Strabag.

Dohodu mezi městem a stavebním konsorciem o převzetí a užívání části stavby stadionu schválili hradečtí zastupitelé 1. srpna. Dohoda je důležitá z toho důvodu, že smlouva o dílo, kterou dříve město uzavřelo se zhotovitelem stavby, předpokládala převzetí stadionu jako celku. Vzhledem k současnému stavu stavby ale nešlo dílo kompletně převzít a tudíž by nebylo možné odehrát první zápas doma. Podle radnice proto město muselo přijít s alternativním návrhem, kdy by bylo možné převzít jen části stadionu a ke stávající smlouvě o dílo tak uzavřít dohodu o podmínkách převzetí a užívání části díla. Dohoda stanoví, za jakých podmínek a za co bude dál - i ve vztahu k převzaté části - odpovídat zhotovitel, uvedli zástupci města.

Formálně teď město převezme část stadionu, tím pádem se aktivuje i smlouva s pronajímatelem - FC Hradec Králové a v tu chvíli je vše připraveno za podmínek dohody, která byla v úterý odsouhlasena, k odehrání zápasu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Většina pracovníků hutě Liberty Ostrava bude doma dalších šest týdnů.

Většina zaměstnanců hutě Liberty Ostrava bude dalších šest týdnů doma za stejných podmínek jako dosud. Rozhodnutí o překážkách na straně zaměstnavatele, kvůli nimž zaměstnanci nemohou chodit do práce, firma prodloužila do 30. června. Více»

Estonci schválili zákon o použití ruského majetku k úhradě válečných škod.

Estonský parlament schválil zákon, který umožňuje použít ruský majetek, zmrazený v této pobaltské zemi na základě mezinárodních sankcí, na nápravu škod způsobených Ukrajině válkou. Více»

EK mírně zlepšila odhad letošního růstu české ekonomiky.

Hrubý domácí produkt České republiky se podle nové prognózy Evropské komise zvýší o 1,2 procenta, zatímco v únoru EK jeho růst odhadovala na 1,1 procenta. Více»

MS v Brně uložil v souvislosti s bytovou kauzou dva podmíněné tresty.

Městský soud v Brně na veřejném zasedání uložil dvěma obžalovaným kvůli podplácení podmíněné a peněžité tresty v souvislosti s tzv. brněnskou bytovou kauzou. Soud schválil dohodu o vině a trestu, rozhodnutí je tedy pravomocné. Více»

Na sněhovém poli Mapa republiky je okolo čtyř metrů sněhu.

Na sněhovém poli známém jako Mapa republiky ve východních Krkonoších je stále okolo čtyř metrů sněhu. Z úbočí Studniční hory by mohlo zmizet na přelomu června a července, řekl ČTK mluvčí Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) Radek Drahný. Více»

Všechny články a aktuality »»