Provozuje:
Juris Real Estate

Trigema se stala majitelem lyžařského areálu v Rokytnici nad Jizerou.

Novým vlastníkem skiareálu v krkonošské Rokytnici nad Jizerou se v úterý stala oficiálně investiční a developerská společnost Trigema, vyplývá ze zápisu v obchodním rejstříku. Na definitivní uzavření obchodu upozornily Hospodářské noviny (HN).

Trigema se stala majitelem lyžařského areálu v Rokytnici nad Jizerou.

autor. JURIS REAL, ČTK

Novým vlastníkem skiareálu v krkonošské Rokytnici nad Jizerou se v úterý stala oficiálně investiční a developerská společnost Trigema, vyplývá ze zápisu v obchodním rejstříku. Na definitivní uzavření obchodu upozornily Hospodářské noviny (dále i jako "HN").

Trigema odkoupila od TJ Spartaku Rokytnice stoprocentní podíl v akciové společnosti, která areál dosud vlastnila a provozovala. Cenu obchodu zúčastněné strany podle HN nekomentovaly, do rozvoje areálu v částech Horní Domky a Studenov hodlá Trigema investovat 1,3 miliardy korun. "Koupě skiareálu Rokytnice nad Jizerou je příležitostí, která perfektně zapadá do naší vize dále rozvíjet jeden z našich investičních pilířů. Budování míst pro zážitky a trávení volného času se věnujeme déle než 15 let a být součástí jednoho z největších lyžařských center v Krkonoších bylo naší obrovskou motivací," sdělil v tiskové zprávě zaslané ČTK předseda představenstva Trigemy Marcel Soural. Pod Trigemu patří i střediska Monínec ve středních Čechách a Samoty v Železné Rudě na Šumavě.

Skiareál v Rokytnici s 20 kilometry sjezdovek, dvěma čtyřsedačkovými lanovkami a deseti vleky je pátý největší v zemi. Tělovýchovná jednota jeho prodej Trigemě odsouhlasila letos na jaře. Jedním z důvodů, proč její zástupci s prodejem souhlasili, byla snaha najít právě partnera schopného investovat do skiareálu. "Který by zvládnul posunout Rokytnici směrem, který bude konkurenceschopný ostatním zimním střediskům podobné velikosti," informoval již dříve ČTK předseda tělovýchovné jednoty Marek Nechanický. Soural HN řekl, že v příštích letech tam chtějí investovat zhruba 1,3 miliardy korun. "Tato suma zahrnuje tři základní oblasti, které je zde třeba vyřešit. V první řadě vodu potřebnou pro zasněžování. A její zdroj tu citelně chybí. Chystáme se proto vybudovat rezervoár. Pak modernizovat zasněžovací systém. A v neposlední řadě zmodernizovat přepravní zařízení a vybudovat nové. V plánu máme např. propojení Horních Domků se Studenovem novou lanovkou, to by měl být velký posun pro návštěvníky,“ uvedl Soural. Rychlost investic podle něj bude odvislá od schválení nového územního plánu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Končící topnou sezonu v ČR výrazně ovlivnilo teplé počasí.

Teplárny po celé zemi tak zaznamenaly meziročně nižší odběry, pokles se většinou pohyboval mezi pěti až 15 procenty, zjistila ČTK. Více»

Elektřina i plyn v EU ve druhém pololetí zlevnily.

V České republice elektřina naopak zdražila. Více»

Mráz měl negativní vliv rovněž na lesy.

Buky, duby i jedle částečně pomrzly. Více»

Roztyly Plaza se v roce 2024 stala 1. nově otevřenou komer. budovou v metropoli.

Společnost Passerinvest Group otevřela svou v březnu zkolaudovanou administrativní budovu Roztyly Plaza svým nájemcům. Ta se nachází v Praze 11, přímo u stanice metra C Roztyly. Jedná se o první budovu plánové výstavby v lokalitě. Více»

Součástí brněnského projektu Dornych bude lifestylový hotel NYX.

Projekt Dornych skupiny Crestyl, který v následujících letech nahradí staré obchodní centrum v sousedství brněnského hlavního nádraží, nabídne i hotel. Více»

Všechny články a aktuality »»