Provozuje:
Juris Real Estate

V Brně letos vzroste počet nových administrativních budov.

Druhé největší město v ČR letos zažije velký rozkvět v oblasti komerčních nemovitostí. V Brně je totiž letos plánováno dokončení celkem pěti velkých projektů.

V Brně letos vzroste počet nových administrativních budov.

autor. JURIS REAL

Druhé největší město v ČR letos zažije velký rozkvět v oblasti komerčních nemovitostí. V Brně je totiž letos plánováno dokončení celkem pěti velkých projektů.

Jednak rozšíření areálu Slatina o budovu „O“, dále projekty Campus Science Park C, Dorn a v neposlední řadě CTP zrealizuje další kancelářskou budovu v projektu Ponávka.

Dále bude rekonstruován kancelářský komplex Smetanova 35. Nové budovy celkem poskytnou celkem 51 550 m2 nových kancelářských ploch.

„Vzhledem k vysoké poptávce po moderních kancelářích, je množství ploch ve zmíněných projektech již z velké části předpronajato,“ komentuje situaci specialista na kancelářský segment Radek Procházka ze společnosti Prochazka & Partners.

Celkem bude v Brně více než půl milionu m2 kanceláří, které jsou ze čtyř pětin tvořeny novými moderními budovami třídy A. Neobsazenost kanceláří v metropoli je sice stále vysoká (16,5 %), ale na základě vysoké poptávky se dá předpokládat, že v roce 2016 se neobsazenost sníží. Firmy chtějí mít zejména moderní kanceláře v centrální části města.

„Přes vyšší nabídku administrativních prostor v roce 2016 bude letos nejvyšší dosahované nájemné v Brně podobně jako v roce minulém v okolí 11,5 – 12,5 EUR v návaznosti na velikost prostor kde větší firmy mají standardně nižší nájemné,“ komentuje situaci specialista na kancelářský segment Radek Procházka ze společnosti Prochazka & Partners.

Největším impulsem pro výstavbu nových budov je vysoká poptávka velkých IT společností jako IBM, Red Hat nebo Moravia IT. Tyto společnosti májí zájem o moderní budovy ve výhodné lokalitě města.

„60 % všech uzavíraných nájemních smluv tvoří právě IT společnosti,“ dodává Radek Procházka ze společnosti Prochazka & Partners. O jihomoravské metropoli se již hovoří jako o českém Silicon Valley. Menší firmy sledují globální trendy a následují je. S přesunem velkých firem se tak přesouvají i menší společnosti. Novým hnacím motorem v poptávce jsou také mladé české firmy, které prodávají své služby globálně a výrazně inovují ve svých sektorech. Zářným příkladem je brněnský Skypicker, který nejen dynamicky roste, ale také se unikátně soustředí na vytváření přátelského pracovního prostředí, které se více a více stává důležitým faktorem při výběru zaměstnavatele mezi mladými lidmi.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Závěr NS neobstojí, uvedl ÚS v kauze exekuce majetku babičky.

Výklad Nejvyššího soudu je formalistický, nedostatečný, v hodnotovém rozporu se samotnou koncepcí vyživovací povinnosti a péče o nezaopatřené děti ve smyslu Listiny, uvedl Ústavní soud. Více»

Novela vodního zákona se vrací do druhého čtení.

Poslanci doplní návrhy. Více»

E.ON zlevnil energie s fixací.

Od května sníží ceny plynu i klientům bez závazku. Více»

Vinaři se vyjádří k situaci ve vinicích a vyčíslí škody způsobené mrazy.

ČTK bude dnes od 11:55 hod. živě vysílat tiskovou konferenci Svazu vinařů ČR k aktuální situaci ve vinicích a vyčíslení škod, které napáchaly mrazy. Zúčastní se jí prezident svazu Martin Chlad a zástupci všech vinařských podoblastí. Více»

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Všechny články a aktuality »»