Provozuje:
Juris Real Estate

V Česku roste počet dražeb, nicméně vyvolávací ceny klesají.

V Česku mírně roste počet dražeb, vyvolávací ceny ale naopak klesají. Loni dražební kanceláře uskutečnily za celý rok 2 966 dražeb, letos jich bylo již přes 3 000.

V Česku roste počet dražeb, nicméně vyvolávací ceny klesají.

autor. JURIS REAL

V Česku mírně roste počet dražeb, vyvolávací ceny ale naopak klesají. Loni dražební kanceláře uskutečnily za celý rok 2 966 dražeb, letos jich bylo již přes 3 000.

Loni se v dražbách prodal majetek za více než tři miliardy, letos bude finanční objem dosažený vydraženým pravděpodobně nižší. ČTK to uvedl Josef Machů z brněnské dražební společnosti Prokonzulta.

Ta letos vydražila majetek za 450 milionů, mezi českými dražebními kanceláři je to zatím nejvíce. Podle Machů může být větší počet dražeb způsobený také tím, že se od letoška do statistik započítávají i elektronické dražby.

Letos dražební kanceláře zatím vydražily majetek za 2,4 miliardy korun. "Celkový finanční objem bude letos nižší, než tomu bylo vloni, to znamená, že jsou celkově o něco nižší ceny dosažené vydražením. Není to ale proto, že by se méně licitovalo než dřív, jsou i o něco menší vyvolávací ceny, protože se draží menší věci," uvedl Machů.

V předchozích letech byly podle něj dražby v řádech stovek milionů korun běžné. "Letos se dají spočítat na prstech jedné ruky," uvedl Machů.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Výborný bude informovat o pomoci ovocnářům s poškozenou úrodu.

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) bude dnes spolu s předsedou Ovocnářské unie Martinem Ludvíkem dnes v obci Daminěves na Mělnicku informovat o pomoci ovocnářům, kterým mráz v předchozích dnech zásadně poškodil úrodu. Více»

Skanska startuje prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena.

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Více»

Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce.

Škody hlásí i zelináři. Více»

Mrazy způsobily škody zelinářům.

Ochlazení oddálí sklizeň zeleniny. Více»

Všechny články a aktuality »»