Provozuje:
Juris Real Estate

V Plzni bourají skleněné peklo.

Největší nepovolená stavba ji hyzdila 25 let.

V Plzni bourají skleněné peklo.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Největší nepovolená stavba ji hyzdila 25 let.

V Plzni dnes začaly bagry a jeřáby bourat hlavní sedmipodlažní budovu bývalého autosalonu Carimex na Rokycanské třídě na hlavním tahu od Prahy. Jde o největší novodobou nezkolaudovanou stavbu ve městě, která zatěžovala Plzeň téměř čtvrt století, místní ji přezdívali "skleněné peklo".

Nedostavěný objekt léta chátral a obývali ho bezdomovci a squatteři. Přilehlé objekty byly srovnány se zemí v minulých dnech a okolí budovy je vyčištěné. Na ploše po autosalonu vzniknou obchodní, bytové a kancelářské prostory, řekl ČTK Ivan Hlaváček, jednatel česko-bavorské developerské skupiny InterCora s. r. o. Plzeň, která tam postaví obchodní jednotky. "Demolicí plníme požadavek města, od něhož očekáváme, že nám prodá pozemky, které v lokalitě vlastní. Chceme, aby oblast ožila a stala se kultivovaným a příjemným prostorem odpovídajícím 21. století," doplnil. Developerské firmy InterCora a BC Real Plzeň díky tomu budou moci scelit soukromé a městské pozemky, a zahájí výstavbu komplexu. Bourání skončí do 25. května.

Podle primátora Romana Zarzyckého (ANO) ukončila předloňská dohoda s investory vleklé soudní spory. Podle smlouvy měli developeři torzo zbourat a plochu vyčistit do září 2024, město jim pak hned prodá své pozemky. "Děkuji investorovi za to, že dodržel slovo. Teď je řada na městu," sdělil primátor. Prodej pozemků bude schvalovat červnové zastupitelstvo.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Na obchodní dům Máj v Praze stavbaři přidělali druhého motýla od Černého.

Na fasádu obchodního domu Máj na pražské Národní třídě dělníci namontovali druhého několikametrového motýla od výtvarníka Davida Černého s trupem napodobujícím stíhačku spitfire. Více»

Soud vyhověl Dětem Země.

Termín dokončení D49 Hulín-Fryšták je tak ohrožen. Více»

Soud v Rusku vedle banky UniCredit zabavil majetek Deutsche Bank a Commerzbank.

Ruský soud ve sporu kolem plynárenského projektu nedokončeného kvůli protiválečným sankcím zablokoval majetky nejen italské bance UniCredit, nýbrž také německým Deutsche Bank a Commerzbank. Více»

Soud v Rusku nařídil zabavit majetek italské banky UniCredit za 463 mil. eur.

Více»

Mistrovství světa navštívilo už přes půl milionu diváků.

To směřuje k překonání rekordu. Více»

Všechny články a aktuality »»